DETALJI NOVOSTI

14.08.2017.

Mjerom kojom mjerite

Često pred Bogom nastojimo biti duhovniji nego što to zaista jesmo. Dok služimo Bogu, dok se dajemo za Njegovo Kraljevstvo, dok ulažemo svoje vrijeme i novac dogodi nam se da postanemo toliko “sveti” tako da ne očekujemo ništa zauzvrat. Bog nas ljubi bezuvjetnom, agape ljubavi koja ne traži ništa za uzvrat i naravno mi želimo biti poput Oca i onda se na tome putu malo zanesemo.

Dakako, ne služimo Gospodinu s kalkulacijom u srcu niti Bog želi da imamo u svemu neku svoju računicu, ali ne očekivati od Boga da ti uzvrati po tvome davanju jeste čin nevjere. A Bog nas zove u vjeru.

….”Iz vjeru u vjeru kao što stoji pisano” (Rimljanima 1:17)

‘‘Dajite i dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena(stresena), preobilna dat će se u krilo vaše jer mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti.” (Luka 6:38)

Bog nam želi davati zauzvrat. Bilo da je riječ o financijama ili nekim drugim stvarima, od Boga dobivamo mjerom kojom smo sami mjerili. Nije u pitanju koliko je tko dao, nego kako je mjerio. Ako sagledamo svoje živote imamo upravo ono što smo sami izmjerili. Koliko je to u odnosu na Božju volju koja govori o dobroj, nabijenoj, stresenoj i preobilnoj mjeri.

“Po pravednosti mojoj Jahve mi uzvrati, po čistoći ruku mojih on me nagradi” (Psalam 18:20)

“…nego Otac tvoj, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvrati će ti.” (Matej 6: 18)

Može se vidjeti da Bog uzvraća, odnosno odgovara na tvoju mjeru. Mjera je na tebi. Očekuj Božje uzvraćanje i kada daješ neka tvoja mjera proslavi Gospodina i Njegovo Kraljevstvo. Blagoslov!

 

Autor: Maro Pinčević

PODIJELI ČLANAK