DETALJI NOVOSTI

10.05.2018.

Nacionalni dan molitve 2018.

“Moje će oči biti otvorene i moje uši pažljive na molitvu s ovoga mjesta.” (2. Ljetopisa 7:15)

Pozivamo vas na zajedničku molitvu za našu zemlju koja će se održati 12. svibnja u Splitu. U ovom prekrasnom gradu i prekrasnom dijelu naše zemlje okupit će se kršćani različitih denominacija, crkvenih pokreta i zajednica da sjedinjeno i snažno dignemo svoj glas u ime našeg Kralja i Gospodina Isusa.

Vizija  Dan molitve kršćana različitih zajednica koji bismo jednom godišnje odvojili za molitvu i tako proširili svijest o potrebi ljubavi prema našoj domovini i narodu iz perspektive Božjeg Kraljevstva.

Povod – Molitva je usmjerena za čitavu zemlju. Ipak, svake godine održava se u različitim dijelovima Hrvatske te bi se tom prilikom, osim za čitavu zemlju, moglo moliti i za regiju u kojoj se okupljamo. Ovoga puta molitva se održava u Splitu uz posebnu molitvenu dionicu za Dalmaciju, kao važnu regiju za Kraljevstvo u Hrvatskoj.

Svrha – Kao kršćani u Hrvatskoj želimo osvjestiti vjernike o važnosti i utjecaju zajedničke molitve na našu zemlju. Želimo pred Gospodinom preispitati, točnije upoznati i objaviti Božji plan za crkvu i narod u Hrvatskoj te s ljubavlju i molitvom prionuti da se on ostvari. Jednako tako želimo se oduprijeti svakoj vrsti pokušaja da naš narod i zemlja zapriječe nakane koje Bog ima za nas.

Mjesto – Tvrđava Gripe, Split

Vrijeme – 12. svibnja s početkom u 11 sati

 

Program:

11.00h – Otvaranje – Pozdrav i uvodna molitva – Igor Vrgoč (EPC Split)

11:10h – Slavljenje – tim iz Dalmacije 1

11:30h – Poruka (15 min) i 1. molitvena dionica (30 min): Laslo Hornjik i tim: Molitva za duhovno i nacionalno jedinstvo “Jedno u Kristu ” – protiv polarizacije „sjever-jug“/“lijevo-desno“

12:15h – Pjesma slavljenja – tim iz Dalmacije 1

12.20h – Poruka (15 min) i 2. molitvena dionica (30 min): David Kovačević – Crkva Božja: „Nada u zemlji beznađa“ Tim međudenominacijski mlađe generacije – vodi molitvu za mladu generaciju (David K., Filip Grujić, Matija Gorjanec i dr. mladi voditelji)

13:05h – RUČAK I DRUŽENJE

14.30h – Slavljenje – tim za slavljenje iz kontinentalne Hrvatske

15.00h – Poruka (15 min) i 2. molitvena dionica (30 min): Drago Zrno i i tim Riječ Života: – Molitva za vlasti i duhovnu klimu u zemlji.

15.45h – Gospodnja večera – Ivica Horvat (BCZ) i Zdenko Jovišić (Živa nada – Split) – poslužuju voditelji iz Splita i Dalmacije

16:00h – završna molitva za Hrvatsku (različiti voditelji svih crkava) * (*predstavnici EPC, SBC, Saveza crkava Riječ života, Vijeća Kristovih crkava, Crkve Božje, neovisne kršćanske zajednice, REMAR, Crkva cjelovitog evanđelja i druge samostalne crkve i kršćanske udruge).

16:30 – pauza za kavu

17.00 – Molitva za Split i Dalmaciju – slavljenje, molitve, poruke – voditelji crkva Dalmacije – tim za slavljenje Dalmacija 3 i Zagreb

19:00 KRAJ

 

 

Koordinacijski tim:

Giorgio Grlj (Rijeka)

Damir Šićko Alić (Zagreb)

Mladen Dominić (Varaždin)

Laslo Hornjik (Šibenik)

Jasmin Avdagić (Šibenik)

David Kovačević (Osijek)

PODIJELI ČLANAK