DETALJI NOVOSTI

01.01.2023.

Izvještaj s konferencije za mlade “Stvoreni za vrijeme poput ovog”

U novu godinu mladi iz naše crkve odlučili su ući na stari – provjereno dobar način – ujedinjeni u molitvi i zajedništvu na trodnevnoj konferenciji znakovitog imena „Stvoreni za vrijeme poput ovog“. Konferencija za mlade održavala se u prostorijama crkve na Žitnjaku od ponedjeljka, 1. siječnja do srijede, 4. siječnja kada su se mladi pridružili na redovitoj službi u crkvi u Laginjinoj te se aktivno uključili u tim za slavljenje.

Tijekom konferencije na jutarnjim radionicama mladi su slušali kratka učenja i tražili u Bibliji stihove obećanja – na temelju njih potom su molili za sebe, obitelj, prijatelje, crkvu, Hrvatsku. Nakon zajedničkog ručka i kratkog odmora i druženja, poslijepodnevne radionice bile su rezervirane za kreativne aktivnosti – izmjenjivale su se radionice heklanja, crtanja stripa o Esteri i slavljenja  odnosno prevođenja pjesama i skladanja. Na temu „Kako svijetliti kao zvijezde u svemiru u ovom vremenu i biti ugodni Kristu?“ mladima je služila pastorica Branka Menalo, pastor Tomislav Vidaković govorio je na temu „Tko su tvoji heroji u koje se ugledaš?“. Posebno je veselje bilo na trećoj službi kada su mladima na temu ugodnog mirisa slavljenja govorile pastorica Sanja Janžek i članice tima za slavljenje iz Bjelovara.

Evo i nekih od dojmova mladih nakon konferencije:

  • Sam naziv konfice „Stvoreni za vrijeme poput ovog“ daje baš vjetar u leđa.
  • Nikako ne mogu izbaciti iz glave ono kaj je Tomislav govorio o ispiranju mozga.
  • Zamislila sam sliku kako nam Bog onim šmrkom kojim se gasi požar ispire misli od strahova i briga i od svog tog mulja i otpada.
  • Mogu reći da mi je konferencija stvarno bila na blagoslov. Posebne zahvale službenicima koji su nam služili. Znajte da cijenim vaš trud i posvećenost i smatram da ste zaista proveli Božju volju kroz ova četiri dana. Hvala i mladima!
  • Meni je bilo stvarno super, mogu reći da je program bio predobro osmišljen, samo najgori su mi rastanci

 

PODIJELI ČLANAK