DETALJI NOVOSTI

01.09.2019.

Nužnost Probuđenja

Ništa ne rješava raspravu kao što to čini Božja prisutnost. Već neko vrijeme crkva u Americi, doista većina zapadnjačkih crkvi, polako prihvaća neistinu da Bog postoji kako bi nam ugodio. Moderna crkva tumači da mi ljudi jesmo kakvi jesmo, a Bog i njegova Riječ bi se trebali prilagoditi kako bi odgovarali našim potrebama, udovoljili našim željama i ispunjavali naše zahtjeve.

S druge strane, Pismo govori drugačije. U Bibliji vidimo da je rana crkva bila toliko usredotočena na Isusov život i toliko prožeta stvarnošću njegove smrti i uskrsnuća da se nijedna osobna žrtva nije smatrala prevelikom, niti bilo kakav čin služenja previše ekstremnim.

Crkva o kojoj Biblija govori živjela je u molitvi i zajedništvu, dijeleći sve što je imala i s nestrpljenjem je iščekivala Kristov povratak. Suprotno ovome, mnogi se u današnjoj Crkvi ne mogu odlučiti vrijedi li ustati iz kreveta kako bi u zajednici dali slavu Bogu. Da ih se pita možda bi bilo najbolje prokomentirati najvažnije zaključke nedjeljne službe preko livestreama za vrijeme ranog ručka?

No, kad se suočimo licem u lice s veličinom Njegove svetosti i snagom Njegove ljubavi, brzo ćemo shvatiti tko je u pravu. Kad se Bog pojavi, nije upitno kome pripada sva vlast. Njegova prisutnost rasprsnut će našu pop-psihologiju, udobnu verziju Evanđelja orijentiranu na kontrolirane grupe ljudi. Njegova nas prisutnost podsjeća da nema nesigurnosti oko toga tko je Stvoritelj, a tko puko stvorenje. Podsjeća nas da smo ovdje kako bismo ugodili Bogu, a ne obrnuto. Dobra vijest je da je život kojim ugađamo Bogu najuzbudljiviji mogući život. Božja prisutnost znači ljudskoj duši kao što znači ribi voda. To je atmosfera u kojoj napredujemo. Kada živimo u skladu s Božjom Riječju, naši su životi puni njegove prisutnosti. Ovo je neophodni dio probuđenja – prošireni, nenarušeni, zajednički susret s Božjom prisutnošću. U Njegovoj prisutnosti naši se argumenti utišaju, naša su pitanja odgovorena, a jasnoća Njegove riječi daje nam svrhu i smjer. Naš narod se ne može promijeniti ako se ne promijene i naše crkve. Naše se crkve ne mogu promijeniti ako ne susretnu Boga.

 

Izvor: Petar Fabijanić Blog

Autor: Dr. Michael Brown

PODIJELI ČLANAK