DETALJI NOVOSTI

19.06.2021.

Prvi sastanak “Muškarci za Krista” – izvještaj

U crkvi “Riječ Života” u Zagrebu 18. lipnja započeli su sastanci koji su zamišljeni kao mjesto susreta, okrepe, zajedništva i rasta muškaraca (18+) u Kristu. Potreba za tim doista postoji, pa je odaziv bio velik, uzevši u obzir kasni termin.

Sastanak smo otvorili slavljenjem i obožavanjem, što je oslobodilo Božju prisutnost, a onda smo u molitvi došli pred Boga, tražeći da se Njegovo kraljevstvo i Njegova volja očituju među nama. Molili smo za Crkvu i za našu zemlju, te za mudrost i vodstvo Duha Svetog u vezi samih sastanaka muškaraca.

Predstavljeni su razlozi za organiziranje sastanaka Muškarci za Krista, kao i to da se ta druženja nadovezuju na viziju lokalne crkve. Težište će biti na iskrenom razgovoru, molitvi, gradnji zdravih bratskih odnosa u kojima svi imaju priliku izraziti se, podijeliti svoja razmišljanja, pitanja ili potrebe.

Odmah smo se podijelili u manje grupe u kojima su braća u prijateljskoj i otvorenoj atmosferi naveli koje su teme od njihovog interesa, pa će se u svjetlu Božje Riječi o njima razgovarati i moliti u uzbudljivom vremenu koje je pred nama.

Kako su se braća razveselila, jer kažu neki da su ovi sastanci upravo odgovor na njihove molitve – dugo smo se rastajali, a s nestrpljenjem očekujemo sljedeći sastanak, koji je zakazan za petak, 16. srpnja, u 20:15 na istome mjestu (Laginjina 11).

Dobro došli su opet svi, a posebno se radujemo onima koji su propustili prvi sastanak!

PODIJELI ČLANAK