DETALJI NOVOSTI

22.11.2018.

Seminar “Bog čudesa” – Izvještaj

Seminar “Bog čudesa” održao je evangelizator Bengt Wedemalm od 7. do 9. prosinca u Zagrebu.

Prvi dan seminara počeo je s propovijedi o Abelu, prvoj pravednoj osobi u svijetu, prvom heroju vjere koji je vjerom prinio Bogu bolju žrtvu. Bengt je govorio o pet ključnih točaka Abelova života.

Na drugom danu seminara propovijedao je o Prijestolju Milosti. Ono je tamo gdje Bog jest. Pred Prijestolje Milosti dolazimo tražiti, pitati od Boga. Trebamo doći s hrabrošću i vjerom od Boga primiti svoje obećanje.

U trećoj propovijedi seminara evangelizator Bengt je rekao da Bog želi pokazati Kraljevstvo Božje u Sili i Riječi. Sila Duha tjera đavla.

Autentična slika o Isusu je Božja Riječ. Sve u Bibliji je napisano s razlogom – sve je važno. Jedina stvar na kojoj možeš graditi svoj život je Božja Riječ. Isusove Riječi drže vjeru. Vjera dolazi od slušanja Riječi Božje. Vjeruj prije nego vidiš. Riječ i Isus su isto.

Zadnjeg dana seminara Bengt je u propovijedi rekao da živimo u vrijeme Milosti Isusa Krista. Bog je dobar i nikada se ne mijenja. Kada dođe dan nevolje – trči k Bogu. Aktivno dođi k Bogu, zgrabi Boga i On će zgrabiti tebe. Bog ne odustaje od našeg života i zna one koji mu pripadaju. Važno je da živimo život praštanja, trebamo oproštenje i pokajanje, okrenuti se i ići u dobrom smjeru. Bog želi oprostiti i zato je važno pokajati se i vratiti se k Bogu. Trčati k Bogu.

Bengt Wedemalm je švedski evangelizator, te osnivatelj i direktor misijske organizacije Bengt Wedemalm Ministry International. Propovijeda Božju Riječ diljem svijeta i redovito odlazi na područja koja su još zatvorena za Evanđelje. Proputovao je više od 60 zemalja. Tražen je govornik na konferencijama i seminarima gdje je poznat po nadnaravnim znacima i čudesima koje Bog kroz njega čini. Bengt i njegova supruga Vivianne imaju četvero djece i dvoje unučadi. Trenutno žive u Ujedinjenoj Kraljevini.

PODIJELI ČLANAK