DETALJI NOVOSTI

02.02.2007.

Sretan prvi rođendan Varaždinu

Kršćanski centar “Riječ Života”, Varaždin ovih dana slavi svoj prvi rođendan. Godina je dana otprilike potrebna novorođenčadi da nauči samostalno hodati i govoriti. Slično tome, novorođenim je vjernicima (op.a. oni koji su prihvatili Isusa Krista kao svog Spasitelja i Gospodara), njih pedesetak, ovo bio period duhovne izgradnje.

Danas su oni živi primjer kako snažna molitva i zdrava riječ mijenja ljudske živote. Naši Varaždinci činili su hrabro svoje prve korake.

Njihova su svjedočanstva različita, potresne životne priče koje su ih ipak dovele na mjesto izvora utjehe i nade. Svi oni priznaju kako im je upravo upoznavanje Boga kroz službe Kršćanskog centra Riječ Života u život donijelo temeljite promjene i priliku za novi početak.

A u tom sazrijevanju i duhovnom rastu vjernicima pomaže njihov voditelj Danijel Fištrek čije nadahnute propovijedi i molitve za iscjeljenje iz tjedna u tjedan privlače veći broj vjernika. Danijelove propovijedi popraćene su snažnim očitovanjem Duha Svetoga koji kršćanstvu vraća onaj izvorni žar i dinamičnost kakav je imala prva Crkva. Kada ljudi dođu u doticaj sa Onim koji jest oduvijek te čije je djelovanje uvijek svježe, izvorno i izazovno, spontano se zaljube u Njega. Znamo kako izgledaju zaljubljeni. Sretni su i ispunjeni bez obzira na okolnosti i izazove koji su pred njima. Priča o djelovanju ove zajednice u protekloj godini, prije svega je priča o ljubavi i strasti onih koji su nakon dugo vremena pronašli Onoga koga su tako dugo tražili te o prenošenju te radosne, ljubavne priče drugim ljudima. Čini se da je osobito mladim Varaždincima baš to i bilo potrebno. Zaljubili su se u Isusa koji je uspio ispuniti tu prazninu i unutarnje nezadovoljstvo.

Kako je sve više mladih, po uzoru na Kršćanski centar Riječ Života u Zagrebu i Varaždinci su počeli organizirati omladinske sastanke kako bi se međusobno još snažnije povezali i ohrabrivali jedni druge u duhovnom rastu. Također, to je dobra prilika da i svoje prijatelje pozovu na ugodno druženje koje bi im moglo promijeniti živote.

Svi oni koji čeznu za takvom promjenom u svome životu dobrodošli su na redovite službe Kršćanskog centra Riječ života u Varaždinu, subotom od 18 sati, Sajmišna 12. Također, srijedom popodne i subotom ujutro na Varaždinskoj televiziji možete pratiti emisiju Riječ Života, apostola Damira Šićka Alića čije snažne propovijedi iz tjedna u tjedan mijenjaju ljudske živote.

PODIJELI ČLANAK