DETALJI NOVOSTI

13.03.2013.

Svečana promocija studenata Biblijske škole u Dubrovniku

Biblijska škola ISOM (International School of Ministry) koncipirana je kao video prezentacija biblijskih učitelja i svjetski poznatih službenika gdje se vjernici mogu upoznati s temeljnim biblijskim učenjima i otkriti volju Božju za pojedina područja života.

Prije nešto više od godine dana Biblijska škola ISOM dolazi u Dubrovnik u Organizaciji KC Riječ Života Dubrovnik na koju se prijavljuju petnaestak vjernika gladnih i žednih Boga. S puno entuzijazma jedna šarolika ekipa koja se sastoji od umirovljenika, studenata , domaćica i poslovnih ljudi ostavljaju sa strane neke svoje obaveze, reorganiziraju svoje poslove i domaćinstva da bi se dali u trening i tako nastaje prva generacija Biblijskih studenata u Dubrovniku.

Pjesma, molitva, video učenja , grupne rasprave, ispiti, učenje stihova napamet, sve te stvari ispunjaju i onako dinamičan raspored tijekom cijele godine. Biblijska škola je u sklopu vizije Centra stoga je cijela zajednica dijelila radost studenata. Škola je započela sa svojim radom u jednom prostoru da bi se nakon iseljenja Centra nastavila u obiteljskoj kući, a potom završila u novootvorenom prostoru KC Riječ Života Dubrovnik. Na svečanoj službi prisustvovali su osim crkve, članovi obitelji studenata i prijatelji od kojih je većina bila prvi puta. Vrhunac službe bila je dodjela diploma uz koju je svaki student posebno zahvalio Gospodinu te zajednička molitva svih prisutnih za Božji blagoslov da ono što se naučilo provede u praksu.

Slijedi nekoliko izjava polaznica škole…

Zahvalna sam Gospodinu za nova, svježa učenja koja smo imali prilike učiti u biblijskoj školi. Osim nadahnutih učenja najviše sam zahvalna na zajedništvu među studentima, imali smo prilike više upoznati jedni druge, zbližiti se na jedan intimniji način. Vjerujem da smo kroz ovo zajedničko vrijeme dosegli novi nivo zajedništva i jedinstva. (Jelica Stanković)

Biblijska škola u Dubrovniku dogodila se kao odgovor na molitvu više vjernika. Vjerujem da je ta želja došla od Gospodina, jer nam je On stavio u srce glad i žeđ da Ga bolje upoznamo, a jedan od najboljih načina za to je da dublje zaronimo u Njegovu Riječ. Biblija kaže da Gospodin daje mudrost, da iz Njegovih usta dolaze znanje i razboritost i da je to neprocjenjivo blago za kojim trebamo tragati cijelim svojim bićem. A što je zapravo mudrost nego stečeno znanje primijenjeno u vlastitom životu kroz djela ljubavi?! Stoga kao najljepše trenutke ove škole pamtim naše služenje jedan drugome i zajedničko „lomljenje kruha u radosti i prostodušnosti srca“, baš kao što čitamo u Djelima apostolskim. Slava Isusu!

 

Autor: Vesna Rimac

PODIJELI ČLANAK