DETALJI NOVOSTI

05.06.2021.

Tor Holmgren u Varaždinu, Zagrebu i Osijeku – izvještaj

Švedski propovjednik Tor Holmgren gostovao je 5. i 6. lipnja u crkvama “Riječ Života” u Varaždinu, Zagrebu i Osijeku. Tor Holmgren već dugi niz godina posjećuje Hrvatsku, gdje je 80-ih godina sudjelovao na uličnim evangelizacijama, a kasnije u više navrata propovijedao u crkvama “Riječ Života” u Zagrebu, Dubrovniku, Pločama, Bjelovaru i drugdje. Bio je blizak prijatelj i suradnik evangelizatora Bengta Wedemalma.

Poruke koje je brat Holmgren propovijedao bile su poruke ohrabrenja. Govorio je o pogledu odozgo, iz duha, koji je puno bolji od onog naravnog, te daje bolju perspektivu i uvid. Ponekad u životu prolazimo kroz teškoće koje nam žele oduzeti radost i taj pogled odozgo. Ohrabrio nas je riječima da zbog Isusove pobjede na križu i mi uvijek imamo pobjedu, bez obzira s čime se susrećemo. Zbog Isusove žrtve možemo izdržati sve poteškoće, a poslije tame dolazi svjetlo.

Tor Holmgren radio je niz godina kao menadžer u banci, zatim je pokrenuo vlastiti posao kao financijski savjetnik, te je uz to dugo vremena imao uspješan web shop. Uz bogati poslovni život, kojega je ostvario s velikom predanošću, služi Bogu kao putujući propovjednik evanđelja. Brat Holmgren ima suprugu, troje djece i tri unučice. Živi pored Uppsale u Švedskoj. Za svoj uspjeh u poslu i životu kaže da dolaze od Boga, kojemu duguje sve.

PODIJELI ČLANAK