DETALJI NOVOSTI

09.03.2014.

Upoznaj istinu koja oslobađa

Sve je to počelo sa mojom sestrom. Moja sestra je član KC Riječ Života već dugi niz godina. Mi bismo uvijek pričali o Bogu i ja sam bio radoznao, ali nisam htio istinski upoznati Boga i dopustiti mu da me mijenja.

Od svog obraćenja ona je počela puno čitati Bibliju i moliti u jezicima. Sjećam se jednom prilikom da sam čuo da nekakvo mrmljanje dopire iz njene sobe. Na prstima sam se došuljao do njenih vrata i uhvatio je ”na djelu”. Brzo sam zvao tatu da dođe vidjeti sestru doslovce ovim riječima: ”Stari dođi ovo vidjeti, pukla je! Poludila je! Hahaha!” Tako smo mi ismijavali moju sestru. Vrijeme je prolazilo, a mene je Bog sve više kopkao. Radio sam kao konobar i barmen. Kretao sam se među facama, estradnjacima, mafijašima i dobro sam zarađivao, ali nikada nisam imao para i još gore bio sam prazan iznutra… Nisam imao neke jasne ciljeve! Kockao sam jako puno, volio sam se napiti sa vremena na vrijeme i probijao sam se nekako, ali me taj stil života sve više i više umarao. Stvarao mi se sve veći pritisak, imao sam osjećaj da me netko guši psihički. Izmolio sam molitvu spasenja sa sestrom sa 19 godina, ali sam nastavio živjeti po svome, jer nisam se obratio. Pripremao sam se za subotnji izlazak, no prije nego što sam otišao van provjerio sam kako mi je sestra. Loše se osjećala i zapravo vrlo smo brzo opet počeli pričati o Kristu i vječnome životu. Tada sam i ja poželio primiti Krista i izmoliti molitvu spasenja. Pročitavši molitvu spasenja moja sestra je počela sjajiti svjetlošću kao da je netko iza njenih leđa stavio reflektor. To mi je bilo totalno čudno, jer bila je naslonjena na zid! Nisam si nikako taj događaj mogao objasniti… Vjerujem da mi je Bog htio nešto reći, ali ni dan danas ne znam što.

Volio bih podijeliti sa vama još jedan bitan događaj koji me stvarno dotaknuo duboko i zapravo vjerujem da je jedan od ključnih razloga mog dolaska Bogu. Moja baka je u jednom trenutku imala upalu uha i morala je ići u Gospić na pretrage. Prije toga se srušila u kući na pod i završila u bolnici, kada sam joj došao u posjet i vidio je u krevetu bilo mi je to previše, slomilo me… Zajedno sa mojim ocem odveo sam baku na pretrage u Gospić. Dok je baka bila na pretragama otac i ja smo otišli na piće. U jednom trenutku mi se u glavi javio neki glas: ”El Shadai, El Shadai, El Shadai…” I to nije prestajalo, trajalo je dugo. Mislio sam što je sada ovo, sigurno me sestra začarala sa molitvom ili nešto slično. Nisam imao pojma što se događa. Kada smo se vratili u bolnicu moj otac je išao prema vratima gdje smo ostavili baku, ali mene onaj isti glas vodio u totalno suprotnom smjeru i ukazivao na sobu u drugom dijelu bolnice. Otišao sam sjesti ispred tih vrata. Moj otac se jako naljutio i rekao da baka nije tu, a ja sam mu mirno odgovorio da sam uvjeren da je baka baš u prostoriji do koje me doveo taj glas. Nakon nekoliko minuta baka je izašla iz prostorije pred kojom sam sjedio. Poslije svega toga vozio sam doma i u jednom zavoju moj otac je rekao da prestignem auto pred nama, ali se taj glas opet javio: ”Nemoj! Sad će auto doći iz suprotnog smjera!” Samo nekoliko sekundi nakon što je glas utihnuo taj auto je prošao pored nas.

Negdje početkom prošle godine sam došao Bogu iskrena i otvorena srca te mu obećao vjernost, ljubav i da ću čuvati i držati njegovu riječ. Od tada sam sretniji, ispunjeniji, svjedočim nepoznatima, pomažem više prijateljima. Veseliji sam i iskreno sretan i ispunjen u Kristu. Stvarno tražim Boga iskreno svim srcem i trudim se koliko je u mojoj snazi ispunjavati sve što Bog želi od mene. Moja okolina je prihvatila moju promjenu, neki bolje, neki lošije, ali im je svima zanimljivo i nevjerojatno zapravo koliko sam se jako promijenio. Oni koji me bolje znaju čak kažu da je to pravo čudo, a ja im samo odgovorim: Bog je živ . 🙂

Sestra je naravno bila oduševljena mojim spasenjem i promjenom jer je usrdno molila Boga za mene. Otac je pak bio iznenađen, ali je s vremenom prihvatio našu promjenu i život s Isusom. Počeo sam redovito odlaziti u crkvu na službe koje su zapravo drugačije, dinamične i fenomenalne. Iako mi prva služba nije bila nešto posebno “nabijena”, zapravo je problem bio u meni, jer sam došao sa predrasudama i totalno napet. Slavljenje Boga u kojemu se osjeti prisutnost i slava je neopisiva… Tko nije nikada bio mora doći sam i vidjeti svojim očima i osjetiti srcem. Ako si već bio jednom, dođi još jednom jer nikada ne znaš što Bog ima za tebe. Nadam se da će te moja priča potaknuti da iskrena i otvorena srca potražiš Boga u svom životu.

Ne živi laž koja te izjeda, upoznaj istinu koja oslobađa.

PODIJELI ČLANAK