DETALJI NOVOSTI

03.10.2022.

Vikend probuđenja u Danskoj

Ovog vikenda, 1. i 2. listopada, u crkvi “Riječ Života” u Helsingoru u Danskoj služio je pastor Petar Fabijanić iz Pule. Govorio je o dubljem predanju Isusu i identitetu koji imamo u Bogu te svježem djelovanju Duha Svetoga u životu vjernika.

Bog je dosta govorio proročki preko svojih službenika, tako da su mnogi bili osvjedočeni da je Bog živ i zainteresiran za njih. Neki su posvjedočili o iscjeljenju leđa, koljena, glave…

U nedjelju je crkva bila prepuna ljudi, jer su čuli svjedočanstva od prethodne večeri. Pastor crkve u Helsingoru Nikola Novakov i pastor Petar Fabijanić u nedjelju su krstili dvanaest ljudi, koji su time potvrdili svoje predanje Kristu. Zanimljivo je da je većina nakon izlaska iz vode krštenja bila krštena Duhom Svetim, što je dodatno zapalilo atmosferu tako da su vjernici izrazili želju za još jednom službom u 19 sati navečer.

Večernja služba bila je ispunjena velikim očekivanjem iako su svi već bili pomalo umorni. Ipak, Bog je imao proročku riječ za mnoge, utjehu, usmjerenje i korekciju.

U ponedjeljak se Božje djelovanje nastavilo po kućama. Jedan je momak, koji je prethodna dva dana bio u crkvi, došao do pastora Nikole u njegov dom. On je bio musliman koga je Bog snažno dotaknuo na službama u subotu i nedjelju. U razgovoru i svjedočenju odlučio je predati svoj život Kristu, što je učinio na koljenima i u suzama, te se odmah odlučio za vodeno krštenje u hladnom moru. Radost je okupala prisutne koji su svjedočili tom događaju. A Nenad (bivši musliman) izlazeći iz vode još je i progovorio u jezicima.

Neka Duh Sveti nastavi ovo djelo probuđenja u Helsingoru u Danskoj!

PODIJELI ČLANAK