DETALJI NOVOSTI

13.01.2016.

XI. Kršćanska konferencija u Osijeku – Izvještaj

U Kršćanskom centru “Riječ Života”, Osijek od 26. do 29. prosinca održala se XI. godišnja konferencija pod nazivom “Evo, činim nešto novo, već nastaje”.

Prvu večer konferencije, 26. 12. 2015., u 17 sati otvorio je domaćin, lokalni pastor Slavko Tutić. U skladu s nazivom konferencije, propovijed je započeo stihovima iz knjige proroka Izaije 43: 19: “Evo, činim nešto novo, već nastaje”, te je nastavio i završio propovijed izlažući poruku evanđelja. Konferencija je nastavljena u 19 sati kratkim pozdravom gošće iz Zagreba, sestre Marije Alić, a nakon uvoda “štafetu” je preuzeo njezin suprug, apostol Damir Šićko Alić, glavni govornik konferencije. Dragocjena i pomazana propovijed o još većoj i silnoj dragocjenosti koju Gospodin ostavlja svojoj Crkvi nakon uznesenja, a to je Njegovo ime – Isus Krist.

Sljedeće večeri, 27. 12. 2015., na službi u 17 sati propovjedaonicu “preuzima” još jedan dragi gost, brat Darko Janžek iz Čazme, inače pastor u Bjelovaru, koji nam ove godine prvi put ukazuje čast gostujući na našoj tradicionalnoj godišnjoj konferenciji. Njegova je propovijed bila ozbiljna i snažna, o odnosima unutar lokalne crkve kao Kristovog Tijela u malom. Večer se nastavlja, te nam na službi u 19 sati služi brat Damir Šićko Alić, s još snažnijim pomazanjem nego prethodne večeri, jer govori o Imenu iznad svakog imena! Vrlo rasvjetljujuće govori o Isusovom boravku u Podzemlju tijekom smrti, o Njegovom oživljavanju i uskrsnuću, primjenjujući istodobno tu sliku i na nas, Isusove učenike.

U ponedjeljak u 19 sati konferencija se nastavlja s propovijedi apostola Šićka o vjeri i silovitom prisvajanju na temelju vjerovanja. Snažna riječ za zrele kršćane, i za sve koji tomu teže.

Naravno, tijekom cijele konferencije Duh Sveti snažno se pokretao, te je atmosfera vjere ispunjavala dvoranu. Potaknuti riječju znanja, koju je dobio apostol Šićko, ljudi su izlazili na molitve i doživljavali iscjeljenja i oslobođenja, što su kasnije i riječju posvjedočili.

Vrijedno je napomenuti i jednu zanimljivost. Naime, već neko vrijeme pratimo pojavu čestica zlata na našim službama i druženjima. Štoviše, braća i sestre nalaze čestice zlata po licu, rukama, odjeći i svojim Biblijama. Nakon stručne analize, potvrđeno je da se radi o česticama čistog 24-karatnog zlata. Naravno, zlato se pojavilo i na kraju konferencije, kao šlag na torti. Iako ovoj pojavi ne pridajemo naročitu duhovnu važnost, čuli smo za slična očitovanja i drugdje, te vjerujemo da se Sveti Duh očituje i na ovaj neobičan način.

U utorak, 29. 12. 2015., službom u 19 sati konferenciju zatvara naš dragi i stalni gost, brat Robert Starčić iz Zagreba. Poruka je bila kratka ali upečatljiva, popraćena video-isječcima s masovnih probuđenja iz raznih krajeva svijeta. Isus Krist gradi svoju Crkvu i mi, makar se činili kao malo stado, dio smo nebrojenog bratstva i velike vizije našeg Kralja.

Ohrabreni posljednjom porukom, kao i cijelom konferencijom, koju su svojom prisutnošću posvetili mnogi vjerni iz drugih zajednica i denominacija, poručujemo i vama:

Bog čini nešto novo, već nastaje!

 

PODIJELI ČLANAK