DETALJI NOVOSTI

13.11.2017.

Zahvala

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji;

Obraćam se svima vama koji nas pratite putem raznih medija, internetskih, Facebook stranica, ili na neki drugi način. Koristim ovu priliku kako bih vam, prije svega, zahvalio i ukratko vas izvijestio o načinima rada i funkcioniranja ovog Djela kojeg zovemo “Romska crkva Riječ Života”. Naime, želim se, osobno, a i u ime romske crkve “Riječ Života” zahvaliti, suradnicima kao i svoj braći i sestrama koji nas neumorno zastupaju žarkim molitvama pred Gospodinom.

Također, srdačno zahvaljujemo i vama – našim donatorima; koji nas financijski, a i potrepštinama za održavanje i adaptaciju prostora crkve nesebično podupirete.

Zbog svih Vas, koji, na bilo koji od spomenutih načina sudjelujete u radu i aktivnostima romske crkve Riječ Života, i postoje naša web – stranica i Facebook-stranica. Time nam je namjera izvještavati vas o svim tekućim događajima u Crkvi; prije svega kako biste imali potpuniji uvid u vaša ulaganja, odnosno vaš doprinos Crkvi.

Početkom ove godine, u crkvi smo pokrenuli i razne druge aktivnosti koje iziskuju dodatne financijske i ljudske resurse. Održavamo, naime, redovna biblijska učenja, pod nazivom: OPREMANJE SVETIH ZA DJELO SLUŽBE. Zatim, “Roma Workshop” – tip stolarske radionice, gdje vjernike podučavamo izradi perkusijskih instrumenata. U malom prostoru, koji služi kao krojačka radionica, djevojke i žene, mogu naučiti osnove krojenja i šivanja. U prostoru crkve održavamo i volonterske instrukcije iz osnovnoškolskih predmeta. Također, tu su i razne druge radionice i igraonice za djecu: glazbeno – plesna, dramska; poduke iz sviranja Kahona, i dr.

I nadalje, mi vas želimo izvještavati o svim relevantnim događanjima u našoj romskoj crkvi. Smatramo vas neizostavnim dijelom naših težnji. A to je, prije svega, da u zajedništvu sa svima svetima, i romska crkva u Hrvatskoj raste i napreduje; da zauzme područja za Gospodina Isusa i donese rod Njemu u slavu.

Još jednom, iskreno HVALA.

I neka vas naš Gospodin obilno blagoslovi.

 

Brat Darko

PODIJELI ČLANAK