DETALJI NOVOSTI

25.03.2020.

15 stranica s besplatnim resursima za kreativce u crkvi

U želji da pomognemo prvenstveno kreativcima koji pomažu širenju Radosne vijesti, a zatim i svim ostalima, pripremili smo popis stranica s besplatnim resursima koji će vam pomoći da ostvarite svoje zamisli. Molimo vas da na svakoj od navedenih stranica pročitate pravila korištenja sadržaja. Budite izvrsni!

 

Church Media Drop

Na stranici Church Media Drop možete pronaći besplatne multimedijske sadržaje u obliku slika, glazbe i videa za svoje crkvene projekte. Također, dostupni su i zanimljivi tutorijali.

 

Church Motion Graphics

U fokusu CMG-a je sadržaj koji služi kao pozadina za tekstove slavljenja i obavijesti na projektoru. Osim što u ponudi imaju slike, animacije i video materijale, omogućili su i besplatno korištenje online alata za izradu vlastitih grafika s tekstovima.

 

CreationSwap

CreationSwap sadrži kolekciju fotografija, ilustracija, videa i prezentacija namijenjenih crkvama. Iako se većina plaćaju, također nudi i mnoštvo besplatnog sadržaja.

 

Da Font

Da Font nudi mnoštvo besplatnih fontova, a ističe se kvalitetnom kategorizacijom – fontove možete pretraživati po temama.

 

Flaticon

Flaticon u svojoj kolekciji ima više od 2 milijuna besplatnih piktograma. Kada se koriste materijali sa stranice, potrebno je kreditirati autora i stranicu, osim ako se preplatite, što košta.

 

Font Squirrel

Još jedna stranica s besplatnim kvalitetnim fontovima je Font Squirrel. Većina fontova se mogu koristiti za osobnu i komercijalnu upotrebu, a kako bi izbjegli komplikacije, vrlo je jednostavno provjeriti licence za svaki font.

 

Freepik

Freepik sadrži više od 280 000 Creative Commons fotografija, vektora i grafika. Kao i za Flaticon, ako koristite materijale s njihove stranice, potrebno je kreditirati autora i stranicu. No također imaju i premium opciju.

 

Freely

Za razliku od ostalih navedenih stranica s besplatnim fotografijama, kolekcija fotografija na stranici Freely je specifično kršćanske tematike.

 

Gratisography

Ako tražite neobične besplatne fotografije, posjetite stranicu Gratisography. Ovdje možete pronaći nesvakidašnje prizore kao što su psi koji nose naočale i ljudi koji skejtaju u cipelama za kuglanje. Fotograf Ryan McGuire svaki tjedan stavlja nove fotografije.

 

Life.Church Open

Crkva Life Church odlučila je besplatno podijeliti svoje resurse s ostalim crkvama. Nakon što se besplatno registrirate (Life.Church tvrdi da je to potrebno kako se materijali ne bi koristili za komercijalne svrhe), imate pristup kolekciji slika i videa kršćanske tematike.

 

Pexels

Pexels je jedna od stranica s bogatom kolekcijom besplatnih fotografija talentiranih fotografa.

 

PixaBay

Stranica PixaBay u svojoj kolekciji ima više od milijun fotografija, ilustracija i videa. Svi su besplatni i nije nužno navoditi autora.

 

Seeds

Crkva „Church on the Move“ je još jedna crkva na popisu koja je odlučila podijeliti svoje materijale sa svima koji sudjeluju u širenju Evanđelja. Na njihovoj stranici možete pronaći slike za serije propovijedi, glazbu i animacije.

 

Subtle Patterns

Stranica Subtle Patterns ima bogatu kolekciju kvalitetnih tekstura za vaše dizajnerske projekte.

 

Unsplash

Sve fotografije na stranici Unsplash su besplatne. Mogu se koristiti za komercijalne i nekomercijalne projekte. Ne morate tražiti dozvolu za korištenje fotografija niti navoditi fotografa, no ako je moguće, bilo bi poželjno.

PODIJELI ČLANAK