DETALJI NOVOSTI

19.03.2008.

Kina: izliječena žena bogalj

Gđa. Chang se dugo nije imala čemu smijati. Bila je oduzeta u rukama i nogama 21 godinu, vezana za krevet. Jednoga dana rekla je sinu, najstarijem od njezine devetero djece, “Sine, ne mogu više podnjeti ovu bol, vodi me u bolnicu.” Sin ju je stavio na svoj tricikl i otpedalio 60 km do najbliže bolnice.

Doktori joj nisu mogli pomoći, neki ograni već su umirali. “Ona bi trebala umrijeti kod kuće pored obitelji” preporučili su. Kineska medicinska sestra, kršćanka, je prolazila kroz hodnik. Kada je došla do kreveta gđe. Chang, sestra se zaustavila i skrivečki joj dala kopiju evanđelja, rekavši joj “pročitajte kada dođete kući”.

Kada je stigla kući, gđa. Chang je rekla svome sinu da joj čita tu knjigu. On je počeo “Ovo je Radosna vijest Isusa Krista!”. Iznenada, njezine kosti su se počele micati – ona je bila izliječena! Ubrzo je svoj život dala Isusu i postala predana kršćanka.

Na njezinom putu do bunara svi su je pitali, “Vi ste gđa. Chang. Koji doktor vas je izliječio? I mi bi htjeli da nas on liječi!” Gđa. Chang ih je pozvala kući i ispričala velikoj grupi žena “Ovo je Radosna vijest Isusa Krista!” U samo četiri tjedna, svi od 600 stanovnika toga sela su predali svoje živote Isusu.

Nažalost, policija je uskoro došla, pošto se čulo o novoj “sekti”, tukli su seljane, ubili njihove životinje, zapalili usjeve i otišli, uvjereni da su zadnji put čuli za Isusa. Bili su u krivu: u samo četiri godine, 70 000 ljudi u regiji su postali kršćani kao rezultat snažnog svjedočanstva seljana.

 

Autor: Josef Brueschweiler

PODIJELI ČLANAK