DETALJI NOVOSTI

22.09.2023.

30 godina i najbolje tek dolazi!

Savez crkava Riječ Života djeluje od 1993. godine kao vjerska zajednica u Republici Hrvatskoj koja obuhvaća dvanaest crkava registriranih pod nazivom Kršćanski centar Riječ Života, te nekoliko misijskih postaja širom Hrvatske i u Danskoj. Svojim vjerovanjem i praksom pripadamo reformacijskom dijelu kršćanstva i kao vrhovni autoritet vjere ističemo Bibliju kao autentičnu Božju Riječ i Isusa Krista kao jedinog Spasitelja svih ljudi. Utemeljitelj i predsjednik Saveza Damir Šićko Alić kao voditelj Saveza usmjerava rad i surađuje s lokalnim pastorima i službenicima.

Crkve u Hrvatskoj nalaze se u Zagrebu, Bjelovaru, Križevcima, Varaždinu, Osijeku, Slavonskome Brodu, Sisku, Puli, Splitu, Dubrovniku i Pločama. Crkva u Danskoj ima svoje sjedište u gradu Helsingøru. Vizija našeg djelovanja nadahnuta je biblijskim stihom: ‘’Od najmanjega postat će tisuća, od neznatnoga moćan narod. Ja, Gospodin, govorio sam; u pravo ću vrijeme izvršiti’’ (Izaija 60:22).

Od 2014. g. na temelju Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica potpisali smo Ugovor o suradnji s Vladom RH po kojem se priznaje i odobrava sklapanje vjerskog braka s učincima građanskog braka, građenje vjerskih objekata, provođenje vjerskog odgoja, te djelovanje u javnim institucijama (bolnicama, zatvorima i slično).

 

NAŠA OKUPLJANJA

Isus je rekao da učinimo sve narode Njegovim učenicima, te da ih učimo svemu što je On zapovjedio i to je ono što nastojimo činiti kroz rad svih naših crkava. Redovno održavamo tjedna okupljanja i bogoslužja koja često iznenađuju nove posjetitelje radosnom atmosferom sastanaka, s pjesmama koje slave Boga i Njegovu dobrotu, nakon čega obično slijede dinamične biblijske propovijedi i molitva.

Brojna su svjedočanstva ljudi čiji su životi korjenito promijenjeni kroz vjeru u Isusa Krista, a doživljaj tjelesnog ili duševnog iscjeljenja i razna oslobođenja česti su znakovi kojima Bog prati propovijedanje svoje Riječi.

Osim bogoslužja, održavaju se i redovni molitveni sastanci, seminari, rad s djecom i mladima, kućni sastanci, razne evangelizacijske i druge aktivnosti. Kroz pohađanje crkvenih okupljanja i uključenost u rad crkve, među vjernicima se izgrađuje povezanost i blisko zajedništvo. Centralni događaj koji okuplja sve crkve Saveza i vjernike iz Hrvatske i inozemstva je godišnja konferencija u Zagrebu.

Uz službu domaćih službenika, kroz ovih trideset godina brojni gostujući službenici blagoslovili su nas svojim propovijedima i molitvom. Pastor Greg Howse, dr. John i Rebecca Polis, evangelizator Bengt Wedemalm i apostolica Barbara Yoder posebno su istaknuti među inozemnim gostima, jer smo kroz dugi period poznanstva i suradnje razvili i blizak prijateljski odnos.

 

BIBLIJSKA ŠKOLA

Biblijska škola započeta je 1995. g. u Zagrebu. Tromjesečni program Škole kroz 19 generacija pohađalo je preko šesto studenata, iz Zagreba i drugih gradova. Cilj Škole je duhovna izgradnja vjernika, dublje upoznavanje Božje Riječi, prepoznavanje osobnih darova i priprema za ulazak u poziv.

U veljači 2020. g. naša Biblijska škola ušla je u suradnju s akreditiranim biblijskim koledžom (Restoration College International) koji djeluje u nekoliko američkih država, te u pet zemalja svijeta. U ovom programu polaznici slušaju i polažu osamnaest predmeta biblijske tematike. Osim Biblijske škole u Zagrebu i druge zajednice Saveza povremeno organiziraju pohađanja licenciranih biblijskih škola (ISOM – International School of Ministry, Biblijska škola Derek Prince). Sve crkve usmjerene su na podizanje i opremanje budućih službenika i razvijanje pomoćnih službi.

 

DJECA I MLADI

Velika važnost pridaje se radu s djecom i mladima. Prva konferencija za mlade održana je u prosincu 2001. g., pod nazivom “Mi smo gladni”. Od tada je održano dvadesetak zimskih konferencija, dvanaest ljetnih i pet proljetnih u Zagrebu, Osijeku, Puli i Bijelniku.

Kroz rad Nedjeljne škole djeca od malih nogu upoznaju Božju ljubav i kršćanske vrijednosti za život. Dječji zbor i glumačka skupina Božji biseri djeluje u Zagrebu već preko 25 godina.

Zbor je snimio nekoliko veselih dječjih glazbenih albuma, a svoje nastupe održavali su u crkvama, vrtićima, školama, bolnicama, dječjim domovima i na raznim manifestacijama u Zagrebu i drugim gradovima.

Svakog ljeta održavaju se kampovi na kojima djeca i mladi uz obilje zabave i druženja dobivaju i bogate porcije Božje Riječi prezentirane na njima zanimljiv način, te se vraćaju kući puni dojmova i duhovne snage.

 

IZDAVAŠTVO

Od početka našeg rada prepoznali smo neophodnost izdavačke djelatnosti u odnosu na poslanje da objavimo istinu Božje Riječi. Izdali smo više od stotinu knjiga domaćih i stranih autora i raznih brošura za važna životna područja svakog vjernika, a neke od njih su dostupne u elektroničkom formatu.

OK knjižara aktivno radi na prevođenju i izdavanju knjiga svjetski poznatih kršćanskih autora, a među domaćim autorima posebno se ističe pastor Damir Šićko Alić, s preko trideset naslova svojih knjiga. Objavili smo više od dvadeset glazbenih albuma raznolikih stilova kršćanske glazbe.

Časopis pod nazivom Karizma koji smo pokrenuli od samih početaka, 2014. g. preimenovali smo u list Riječ Života. Ovaj besplatni časopis tiskamo nekoliko puta godišnje u nakladi od 7000 primjeraka i distribuiramo po svim našim centrima, a jedan dio čitateljima šaljemo poštom.

 

MEDIJI

Mnogi u Hrvatskoj upoznali su nas putem TV emisije Riječ Života koja se od 2000. g. emitira na OTV-u i povremeno na nekim drugim regionalnim TV postajama, poput Srce TV-a i VTV-a.

Nakon službenog izjednačavanja prava s ostalim vjerskim zajednicama u nekoliko navrata imali smo priliku prenositi naša bogoslužja putem nacionalne televizije i podijeliti poruku Evanđelja. Medijski utjecaj ostvarujemo i putem našeg internetskog portala, a prisutni smo i na većini društvenih mreža na kojima bilježimo stalni rast pratitelja.

 

DJELOVANJE U KORIST LJUDI

U našem djelovanju zastupljeno je također i područje društveno korisnog rada, stoga povremeno organiziramo ili sudjelujemo u raznim humanitarnim projektima. Za vrijeme Domovinskog rata zajedno s drugim crkvenim organizacijama započeli smo humanitarno djelovanje u vidu dostave hrane, odjeće i drugih potrepština uz potporu iz inozemstva.

Kroz međunarodni projekt ‘’Božić djetetu’’ distribuirali smo božićne poklon pakete u dječjim vrtićima, školama, bolnicama, domovima, te socijalno ugroženim obiteljima po cijeloj Hrvatskoj.

Svjesni izazova današnjeg vremena i poznatog problema raznih ovisnosti nastojimo pomoći ljudima da snagom vjere ostvare svoju slobodu, savjetovanjem i molitvom pružamo pomoć pojedincima u različitim životnim izazovima i pomažemo obnovu i izgradnju zdravih obiteljskih odnosa.

Svojim sudjelovanjem u društvu i stalnom zastupničkom molitvom nastojimo doprinositi dobrobiti naše zemlje i društvene zajednice.

 

ODNOSI S DRUGIMA

Radujemo se napredovanju ostalih kršćanskih zajednica koje su temeljene na biblijskom nauku i podržavamo njihov rad. Vjerujemo da s ostalim crkvama sačinjavamo Tijelo Kristovo u Hrvatskoj i stoga zajednički nastojimo donijeti Božju poruku i ispuniti poslanje Crkve Isusa Krista. Zahvalni za sve plodove koje danas možemo vidjeti i smjereni Božjim poslanjem, krećemo se naprijed u očekivanju još slavnije Božje intervencije i većih plodova službe. Smatramo da naši dosadašnji rezultati nisu zasluga samo ljudskog truda, već Božjeg vodstva i Njegove pomoći.

 

Najbolje tek dolazi!

PODIJELI ČLANAK