DETALJI NOVOSTI

21.10.2018.

Bog je tu, pokraj tebe

“Ponizio se i ostao poslušan sve do smrti, i to smrti na križu. Zato ga je Bog uzdignuo na najviše mjesto i dao mu ime koje je iznad svakog drugog imena” (Filipljanima 2:8,9)

Želim ti nešto reći, želim ti reći da nisi sam/a. Kad misliš da si ostavljen, kad se osjećaš neshvaćenim ili zaboravljenim, nisi. Netko sjedi pored tebe i čuje svaki tvoj vapaj, zna svaki tvoj loš dan, poznaje tvoje potrebe i sakuplja svaku tvoju suzu. Razumije tvoje osjećaje, razumije i najkompliciraniju situaciju u kojoj se nalaziš, i – želi ti pomoći. Netko sjedi pored tebe raširenih ruku, svim ti srcem želi pružiti zagrljaj ljubavi, koji toliko trebaš. On je tu, pokraj tebe, uvijek prisutan. Čeka na tebe, gleda te, čuva i voli. Nikada ne zakasni, nikada ne zaboravi doći, nikada mu nije teško utješiti. I nikada, ali baš nikada ne kaže krive riječi. On je taj koji vraća osmijeh na smrknuto lice, koji tužno lice obasjava ljepotom svoje radosti. I nitko Ga ne može nadomjestiti. Nitko i ništa ne može pružiti veću utjehu, nitko te ne može bolje razumjeti. Ljudi nisu savršeni pa tako ne mogu savršeno utješiti, ne mogu pružiti ono čime se On naziva – savršenom Ljubavlju. Ali, Bog može. Uvijek i iznova. Koliko god da nam je srce smrznuto, Njegova će ga ljubav uvijek uspjeti ugrijati, oživjeti. Pokrivači su Njegove ljubavi i više nego dovoljni. Njegova milost nadilazi i najviši zid, a Njegova suosjećajnost dopire i do najdublje rane. Zaista, samo je u toj ljubavi ispunjenje, samo je u njoj potpuno zadovoljstvo. Trajno i beskrajno. Potpuno besplatno, jer je cijena odavno plaćena. I to reflektira veličinu te Ljubavi, koju je nemoguće obuhvatiti, nemoguće ju je izmjeriti ili joj pronaći kraj. Često zaboravimo koje značenje imaju riječi bezuvjetno i beskrajno. Osobine su to tako zapanjujuće, a mogu se pripisati samo Božjoj ljubavi.

I zato, vjeruj u Ljubav i ne živi bez nje. Vjeruj da je Bog kraj tebe, vjeruj da se brine za tebe. U Božjoj ljubavi je odgovor na svako tvoje pitanje, sigurnost od svakog straha, lijek za svaku bol. Vjeruj u Ljubav i znaj da je tu, u dobru i u zlu. Ona je Osoba, koja te voli najviše na svijetu. I uvijek je tu, pokraj tebe.

 

Autorica: Lucija Marković

PODIJELI ČLANAK