DETALJI NOVOSTI

31.05.2015.

Darren Wilson – Snimanje Boga

„Svaki umjetnik ima plan. Moj je jednostavan. Dokumentirati ono što Bog radi u svijetu danas i dokazati da je On živ.“ – Darren Wilson

Darren Wilson redatelj je izuzetno zanimljive trilogije kršćanskih dokumentarnih filmova. Bez posebnog plana i pripreme, sa znanjem o filmu koje mu je, u ovom spontanom snimanju, više odmoglo nego pomoglo, krenuo je u režiranje filma prema Božjem vodstvu i naputcima. Njegov prvi dokumentarni film nosi naziv Finger of God (Prst Božji).

 

Finger of God (2007)

Ovo je kratki film o Božjoj čudesnoj snazi. Bez novca, scenarija i konačne ideje o tome kako bi film trebao izgledati Darren je krenuo sa snimanjem. Kroz snimanje Bog mu je pokazao naklonost; providio je financije, poveo na put oko svijeta i doveo na taj put nevjerojatne ljude.

Čudesa koja se svakodnevno događaju među Afričkom djecom, nevjerojatne rijetke snimke kineske podzemne crkve, radikalno promijenjeni život Istočno Europskih Roma, iznenađujuće priče o Božjim čudesima, stotine uskrslih od mrtvih, nekadašnja palača Saddaama Husseina koja je sada crkva i još mnogo zanimljivih tema nalaze se u ovom dokumentarcu.

 

Furious love (2010)

Dokumentarac o Božjoj ljubavi.

Jedan od aktera ovoga filma je poznata svjetska misionarka i iskrena Božja službenica Heidi Baker. Molila je za Darrena i Bog joj je progovorio da Darren treba snimiti film o okultnim stvarima i demonima. Dobila je riječ od Boga koja je glasila: „Moraš ići u tamu kako bi ju rasvijetlio!“ Darren je kroz ovaj film odlučio prikazati dvije stvari na koje ga je Bog potaknuo:

1. Pokazati svijetu stvarni rat između tame i svijetla.

2. Pokazati svijetu da je jedini način pobjede u tome ratu – ljubav.

Film je prodan u više od 60, 000 primjeraka i to je omogućilo snimanje posljednjeg filma ove trilogije.

 

Father of Lights (2012)

Dokumentarac o Božjem srcu. Kroz ovaj film otkrivamo Božji karakter i osobnost,ono što On zaista jeste. Ovaj film ruši sve negativne, religiozne slike o Bogu koje generacijski nosimo u sebi; da je On ljut, osvetoljubiv i bijesan i pokazuje nam stvarnu sliku; da On voli, pun je suosjećanja i prekrasan je Otac. Kroz film se protežu priče o zabludama u vezi shvaćanja i doživljavanja Boga, zanimljivi razgovori s članovima i vođama bandi, vračarima i hinduističkim svećenicima .

Uz ovu trilogiju, Darren je snimio još jedan film koji je vrijedan pažnje.

 

Holy Ghost (2014)

Može li Duh Sveti režirati film? Ovaj film dokazuje da može. Darren je odlučio prepustiti vodstvo i scenarij Duhu Svetome i uz pomoć ostalih članova tima snimio je izuzetno zanimljive priče. U filmu se pojavljuju članovi metal benda Korn, glazbenik Lenny Kravitz, Kim Walker Smith, pjevačica kršćanskog benda Jesus Culture, poznati evangelizator Todd White i mnogi drugi.

 

Rezultati ovih filmova nisu samo izazovi i uzbuđenja, već otkrivanje Boga koji nije dalek i dosadan već živ i aktivan više no što ste ikada mogli zamisliti.

Foršpane za filmove pogledajte ispod teksta, a dodatne informacije možete pronaći ovdje.

 

Autor: Kristina Dević

PODIJELI ČLANAK