DETALJI NOVOSTI

09.02.2013.

Jesus culture – promoviranje kulture Isusa Krista

Jeste li ikada čuli za “Jesus Culture” (Isusova Kultura)? To nije samo još jedan od kršćanskih bendova koji pokušava pridobiti svoje slušatelje i prodati koji album. Ono što rade, rade sa stilom i cijelim svojim srcem znajući da rade ono što su dobili kao zadatak od Gospodina, a to je vidjeti ljude kako ulaze u Božju prisutnost kroz slavljene. No postoji puno više pod nazivom ‘Jesus culture’ od samoga benda.

To je zapravo cijela jedna služba. U ljeto 1999, omladinska grupa, koju je predvodio Banning Liebscher u Bethel crkvi u Reddingu (Kalifornija), pokrenula je prvu “Jesus Culture” konferenciju. Srž tih skupova bilo je služiti drugim crkvama i pomoći mladima da dožive radikalnu Božju ljubav. Na svakoj konferenciji bila je snažna prisutnost Božja, tinejdžeri i omladinci vraćali su se natrag u svoje domove, škole, na radna mjesta i u crkve, strastveni i transformirani.

Nakon što su se nekoliko godina održavale konferencije u Reddingu, Gospodin im je počeo govoriti o novoj generaciji koja će se diljem zemlje odazivati na vapaj Božje čežnje za narodima. Njihov mandat je bio definiran: podići, mobilizirati, opremiti, ohrabriti i poslati goruća srca da ispune Božji poziv nad svojim životima, da vide cijele gradove spašene, kampove zahvaćene Božjom revolucijom i narode u učeništvu Kristovom. Gospodin im je objavio da će biti označeni sa četiri glavne karakteristike:

Biti će povezani sa svojim duhovnim očevima i majkama i stavit će se pod njihovu zaštitu

Biti će u strastvenoj ljubavi za Isusa – svakodnevno doživljavajući Božju ljubav

Davati će svoje živote u molitve i znati će kako pobijediti rat u nebesima.

Hodati će u nadnaravnome – demonstrirajući silu Božjeg kraljevstva.

Ubrzo im je bilo jasno da će slavljenje postati glavno obilježje njihovog pokreta. Kim Walker-Smith, Chris Quilala i Melissa How su voditelji slavljenja u omladinskoj grupi, a Gospodin ih je počeo upotrebljavati da uvedu cijelu generaciju u obožavanje svim srcem.

U kratko vrijeme nakon što im je Gospodin dao viziju i mandat, počeli su sa “Jesus Culture” konferencijama u različitim gradovima .Trenutno ih držite u Reddingu, Orange Countyu, Dallasu / Ft Worthu, Chicagu, Atlanti i u par gradova Australije i Engleske. Iz njihovog mandata su također proizišli “Jesus Culture Music” i “Campus Awakening”.

Možda bi bilo najbolje da vlastitim očima vidite kako slave Gospodina.

 

Više o Jesus Culture-u potražite ovdje.

 

Autor: Gabriel Crnjak

PODIJELI ČLANAK