DETALJI NOVOSTI

07.04.2010.

Kako je psić spasio čajanku

Iako je to bio neobičan način dostave mlijeka, Salil je znao da se Gospodin pobrinuo i za ovu jednostavnu potrebu.

(Južna Azija) – Gaman i Salil, dva studenta biblijske škole, doživjeli su neobično čudo. Tokom terenske prakse pomagali su misionaru Abhijayhu u službi Evanđelje za Aziju. Iako je bilo hladno doba godine oni su puni entuzijazma davali sve od sebe kako bi pomogli Abhijayu i približili Isusovu ljubav sumještanima.

Jedno nedjeljno poslijepodne Abhijay je Gamanu i Salilu u njihovu iznajmljenu kuću doveo gosta – misionara koji je došao u posjet kako bi ohrabrio studente. Mladićima je bilo vrlo drago što su ga mogli ugostiti, i kako je to već bio običaj, odmah su mu krenuli pripraviti vrući čaj. Posluživanje čaja u njihovoj je kulturi znak gostoprimstva, a pri tome se gostu iskazuje osobito poštovanje ukoliko se posluži s puno mlijeka.

Gaman i Salil su bili užasnuti kad su shvatili da im je ponestalo mlijeka. Bili su u dilemi – mogli su gostu ponuditi crni čaj bez mlijeka, no to bi bilo nepristojno, ili je jedan od njih mogao otići u dućan po mlijeko, ali tako bi njihovi gosti puno duže čekali da budu posluženi. Salil je na kraju odlučio otići kupiti mlijeko.

Kad je na odlasku otvorio vrata ugledao je nevjerojatno iznenađenje. Upravo pred njihovim pragom stajao je maleni pas držeći u ustima plastičnu vrećicu mlijeka. Dok je Salil u čudu gledao, pas je pažljivo ispustio vrećicu i potom mašući repom otišao. Plastična vrećica ostala je neoštećena, a mlijeko je bilo sasvim svježe.

Iako je to bio neobičan način dostave mlijeka, Salil je znao da se Gospodin pobrinuo i za ovu jednostavnu potrebu.

Tako su Salil i Gaman puni zahvalnosti, na kraju gostima zadovoljno poslužili čaj s puno mlijeka.

 

Izvor: ASSIST News Service

PODIJELI ČLANAK