DETALJI NOVOSTI

01.04.2015.

Koji su najbolji programi roditeljskog nadzora?

S napretkom tehnologije povećava se broj opasnosti za obitelj. Cijeli spektar pornografije i ostalih neprimjerenih sadržaja može jednostavnije naći svoj put do naše djece. Zbog toga moramo biti korak ispred tih prijetnji, koristeći najkvalitetnije protumjere.

Evo izbora najboljih internetskih programa roditeljskog nadzora, prema PC Magazinu, kojima možete zaštititi vašu obitelj:

Net Nanny („Internetska dadilja“) – cijena: 39,99 dolara (oko 300 kn) godišnje. Ovaj se program čini kao najbolje ocijenjen i najisplativiji izbor. Program filtrira internetske stranice te ima opciju bilježenja poruka. Čak je u mogućnosti poslati poruke upozorenja u slučaju da razgovor postane neprimjeren. Također sadrži i filter za igrice koji se temelji na sustavu ocjenjivanja igara. Može se kontrolirati i u odsutnosti. Prema PC Magazinu, jedina mana koju treba uzeti u obzir jest ograničen nadzor društvenih mreža. Unatoč tome, još je uvijek najbolje rangiran.

AVG Family Safety („Obiteljska sigurnost“) – cijena: 19,99 dolara (oko 150 kn) godišnje (ograničen na 3 računala). Ovaj je program još uvijek jedan od najbolje ocijenjenih, upola je jeftiniji od programa Net Nanny, ali je uporaba ograničena na samo 3 računala. To je najvjerojatnije razlog razlici u cijeni. Unatoč tome, posjeduje većinu svojstava koje se očekuju od softvera za roditeljski nadzor. Neka od ograničenja su mu to što ne ograničava vrijeme korištenja interneta te nema pregled aktivnosti na društvenim mrežama. No, svejedno je ocijenjen istom ocjenom kao i Net Nanny.

K9 Web Protection („Internetska zaštita“) – cijena: besplatno. Moja najdraža cijena. Definitivno vrijedi isprobati, no možda dobijete onoliko koliko ste platili. Puno je ograničeniji od dvije gore navedene opcije te zbog toga nije tako dobro ocijenjen. Filtrira sumnjive internetske stranice, može ograničiti pristup internetu te bilježi sve posjećene stranice. Što se tiče nedostataka: iste postavke se odnose na sve. Nema IM monitoringa ili kontrola te nadzora u odsutnosti.

S obzirom na cijenu, teško se oduprijeti ovoj opciji, no odaberite mudro.

Koji je vaš najdraži program internetske zaštite?

Skupite se večeras sa svojom djecom i pitajte ih: „Jeste li ikada vidjeli nešto za što želite da nikad niste vidjeli?“

 

Preuzeto od: Charismamag

Prijevod: Ivona Bilušić

PODIJELI ČLANAK