DETALJI NOVOSTI

14.12.2019.

Konačno otkrivenje

“I vidjeh veliko bijelo prijestolje i Onoga što sjede na nj: pred licem njegovim pobježe zemlja i nebo; ni mjesta im se više ne nađe.” (Otkrivenje 20:11)

Bog je usred svemira, kraljuje nad svemirom i nije podložan zakonima prirode. Na njega ne može utjecati tama jer je On svjetlo.

On nije podložan sili gravitacije jer je On sam taj koji privlači sve prema sebi i sve stvorene će u konačnici biti pred Njim.

Nitko Ga ne može zbaciti sa Trona jer On sam je taj Tron.

Njegovom pogledu nitko ne može umaknuti jer ne možeš pobjeći od Onoga koji je sve u svemu.

Njegovoj pravednosti ne možeš nadodati niti oduzeti jer On je tvorac i temelj svake pravednosti.

On je ljubav koja vlada, On je istina koja uči i Milost koja daje.

On je vječna stvarnost oko koje je vrti moja prolaznost. Sve je za Njega, u Njemu i po Njemu.

Ta nam slika zapravo otkriva tko smo mi…kada smo u Njemu i kada smo bez Njega. Bez Njega ne postojimo, u Njemu smo jedno s Njim.

Svi mi skupa stvaramo-poput trilijuna malih dijelova veliku sliku onoga tko je On.

Zato se zove Ocem, jer ne gradi organizaciju, niti mega državu temeljenu na ugovorima, dogovorima, manipulacijama i osvajačkim ratovima. Otac stvorenja objavljuje se u svojoj djeci kroz njihove svakodnevne male odluke da postanu slični Njemu.

Otac gradi i odgaja svoju obitelj na zemlji kako bi sa njom mogao provesti vječnost.

Beskonačan, vječan, odvojen od svega, a opet toliko blizu svakom tko Ga zazove.

On je sudac pun milosti i istine!

Njegov sud je pravedan i odluka je vječna, njegova je milost nedokučiva, ljudima nespoznatljiva…sve dok ju ne zatrebaju, tada im je otkrivena.

Idoli naših srca se tope pred Njim, ako mu dozvolimo da vlada u nama. Ionako ćemo Mu se svi pokloniti bez obzira na spol, obrazovanje, dob ili bogatstvo…radije Ga sada pozovimo da bude konačni tron našega življenja.

Tron je mjesto vlasti, ali i mjesto štovanja i fokusa. Kada je On na tronu, svi ostali bogovi padaju. On to ne čini na silu jer je Njegova narav milostiva. On nas poziva da to učinimo i iskusimo milost kojoj takva odluka otvara vrata.

Konačno otkrivenje nije tko sam JA, već tko je ON.

 

Izvor: Petar Fabijanić Blog

Autor: Petar Fabijanić

PODIJELI ČLANAK