DETALJI NOVOSTI

11.04.2024.

Pakao ili raj – mi biramo sada

Bog nas uči da je plaća za grijeh smrt. Prvo tjelesna, a onda i duhovna. Duhovna smrt je vječna odvojenost od Boga. Ona podrazumijeva pakao i vječnu kaznu. Ljude u pakao ne šalje Bog, već njihov grijeh, bez obzira je li on malen ili velik. Bez obzira je li to psovka, kleveta, vrijeđanje, pljačka, nasilje ili ubojstvo. Svi neoprošteni grijesi imaju za posljedicu duhovnu smrt i pakao.

Neoprošteni grijeh donosi smrtnu presudu. Zbog toga svi ljudi trebaju oproštenje. Da bi se oproštenje dogodilo, čovjek se mora pokajati i vjerovati u Božji način otkupljenja te prihvatiti Božje spasenje i Spasitelja.

U Starom zavjetu Bog je od vjernika tražio da prinose žrtve za svoje grijehe. Tako vidimo da su Abraham i drugi prinosili žrtve Bogu za oproštenje ili za Božji blagoslov. Sve te žrtve ukazivale su na jednu veliku žrtvu koja se trebala prinijeti za cijelo čovječanstvo.

Tu žrtvu je Isus prinio za nas. O njemu prorok Izaija kaže: „Za naše grijehe izraniše njega, za opačine naše satriješe ga. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. Poput ovaca svi smo zalutali i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na njega bezakonje nas sviju” (Izaija 53:5,6).

Isus je umro za naše grijehe da bismo mi po vjeri u Njega primili oproštenje, novo rođenje i dar vječnog života. To nam govori i apostol Petar u Djelima apostolskim 10:43: „Za njega svjedoče svi proroci, da tko god u njega vjeruje, po imenu njegovu prima oproštenje grijeha.”

Budući da je Bog providio oproštenje i spasenje u Isusu, odbaciti Isusa i Božje rješenje za našu grešnost postaje najveći grijeh. Da, odbaciti Isusa i oproštenje grijeha koje je u Njemu je najveći ljudski grijeh. No primiti vjerom Isusa kao svoga Gospodara i Spasitelja je čin koji najviše od svega ugađa Bogu, jer time vjerujemo svemu što je Bog navijestio kroz proroke i dragovoljno se podređujemo Isusovom gospodstvu u svom životu.

Ljubljeni, prihvatite Isusa kao svoga Gospodina i Spasitelja i molite da po Njemu Bog oprosti vaše grijehe.

Zatim uzmite Bibliju, proučavajte je, živite po njoj i uključite se u crkvu koja naučava i živi po Bibliji.

 

Autor: Damir Šićko Alić

Fotografija: Pablo García Saldaña, Unsplash

PODIJELI ČLANAK