DETALJI NOVOSTI

02.02.2014.

Kroz Krista do Raja

Dobar dio djetinjstva, proveo sam u srednjoškolskom domu zajedno s roditeljima i sestrom. Kao djetetu, otprilike kada sam imao pet godina, roditelji su mi govorili da me stvorio Bog koji je na nebu. Navečer kada bih ležao na krevetu molio bih se. Imao sam pod jastukom par kipića svetaca tj. idola.

Molio bih po jednu molitvu za svakoga od njih, a ka…da bih završio s tom religioznom molitvom, plakao bih pred Bogom želeći Ga vidjeti.

Naime, roditelji su mi rekli da me On stvorio te sam ga stoga i tražio jer mi nije bilo jasno zašto, budući da me stvorio, ne priča samnom. Kada sam se molio svecima moje molitve nikada nisu bile uslišane, međutim kada sam se molio živome Bogu imao sam osjećaj da me sluša i da pazi na ono što mu govorim. Kasnije sam to pročitao u Bibliji (Psalmi. 135:15-18, Šarićev prijevod) gdje piše da su: „idoli djelo
ruku čovječjih, imaju usta a ne govore, oči imaju a ne vide, uši imaju a ne čuju, ni daha nema u ustima njihovim. Koji ih načiniše, nek budu kao oni i svaki koji se u njih uzda“. Jednom kada sam išao s treninga vozeći se u putu s roditeljima, izbila je svađa. Ne sjećam se jesam li bi uključen u nju, ali znam da me to jako ozlovoljilo. U misli mi je došao duh smrti koji me nagovarao da iskočim iz auta te je pravo čudo što to nisam i učinio. Odjednom je Bog smirio sve moje emocije te sam se pokajao zbog toga što sam htio učiniti. Duh smrti me napao još nekoliko puta, ali me svaki put Bog zaštitio i objavljivao mi kako za mene ima život, a ne smrt.

Nakon svih tih događaja prihvatio sam Krista u svojoj četrnaestoj godini. Bog mi je otvorio oči i po prvi put sam shvatio evanđelje i što je Isus uistinu učinio za mene. Shvatio sam da je umro radi mene i mojih grijeha otišavši na križ i da je uskrsnuo kako bih ja mogao živjeti. Nakon susreta s Kristom, život mi se značajno promjenio, a duh smrti mi više nikada nije mogao pristupiti jer sam prihvatio Kristov Život.

Sjećam se da me Bog iscjelio na nadnaravan način od glavobolje s kojom sam imao problema dugo godina. Također me oslobodio mržnje prema drugim narodima, osobito prema Srbima. I još mnogo drugih stvari je Isus učinio za mene, ali najbolje tek dolazi. Slava Isusu.

PODIJELI ČLANAK