DETALJI NOVOSTI

09.12.2017.

Predstavljamo vam Kršćanski centar “Riječ Života”, Dubrovnik

Predstavljamo vam Kršćanski Centar “Riječ Života” u Dubrovniku koji je službeno registriran 2004. godine i djeluje na području Dubrovačko-Neretvanske županije. Osnova djelovanja ove crkvene zajednice je širenje poruke Isusa Krista uz praktično svjedočanstvo snage Božjega Kraljevstva u sili koja može spasiti i promijeniti ljudske živote. Redovni sastanci se sastoje od druženja vjernika i posjetitelja, veličanja i slavljenja Boga pjemama, glazbom i plesom, biblijskog pučavanja Božje Riječi i molitve. Svojom ustrajnom molitvom i svjedočenjem istinskog kršćanskog života članovi ove zajednice nastoje biti nosioci duhovne obnove u osobne živote, obitelji, razna mjesta i gradove u županiji.

U nastavku vam prenosimo što su nam o sebi i o djelovanju ove crkvene zajednice rekli voditelji, pastorski par Nenad i Jelica Stanković:

Oboje smo rođeni i odrastali u ovom prelijepom gradu. Dubrovnik posjećuju mnogi turisti iz čitavog svijeta da vide njegove znamenitosti, no duhovno gledajući ovo je područje prava pustinja. Sva ljepota i sadržaji ovoga turističkog središta ne mogu ispuniti potrebe u dubini ljudskog bića. Nakon što je Isus promijenio moj život svoje sam iskustvo podijelio s mojom suprugom, tada smo još bili samo poznanici. Moje svjedočanstvo i promijenjen život bili su za Jelicu potvrda nečeg istinskog i zato je odlučila posjetiti jedan crkveni sastanak. Biblijska vjera u Isusa i predani vjernici koje je susrela bili su otkriće koje je promijenilo i njezin život. Od početka našega braka željeli smo zajedno biti aktivni svjedoci za Krista i imali smo želju da služimo drugima. Od naših pastora koji su prije nas bili u službi pozvani smo da preuzmemo zajednicu i pastoralni rad nakon njihovog povratka u Zagreb. U srcu smo znali da trebamo prihvatiti poziv i čast koju nam je Gospodin iskazao. Presudno za našu odluku bila je ljubav prema Bogu i tako smo osjetili želju da budemo dio onoga što Bog radi. Vizija koju dijelimo s ostalim crkvama našeg Saveza usmjerava nas na objavljivanje Božje Riječi – Biblije, utvrđivanje lokalnih crkava, poučavanje ljudi kroz naše djelovanje i započinjanje Biblijskih škola. Vjernici koji su poučeni i prepoznaju u sebi poziv za službu upućuju se da započnu misijski rad (nove Crkve) gdje god vidimo vodstvo Duha Svetoga.

Svojim djelovanjem smo donijeli Kristovu Poruku u gotovo svaki dio županije. Trenutno posjećujemo i podižemo grupu vjernika u gradovima Ploče i Opuzen. U budućnosti osjećamo poziv da djelovanje proširimo u susjedne zemlje, a posebno na područje grada Trebinje u susjednoj Republici BiH. Nastojimo održavati odnose s ostalim vjerskim zajednicama reformacijske baštine. Održavanjem Dana reformacije njegujemo kulturnu baštinu i nasljeđe Hrvatskog preporoda. Nedavno smo u povodu obilježavanja proslave petstote obljetnice reformacije s Baptističkom crkvom u Dubrovniku održali zajedničku svečanu priredbu.

Smatramo da je vrlo važno donositi utjecaj Kraljevstva Božjeg u svaki dio društvene zajednice i svakodnevnog života. Iz želje da budemo što praktičniji u svome svjedočanstvu za Isusa Krista uključujemo se u društvene aktivnosti zabavnim i kulturnim projektima, socijalnim i humanitarnim radom. Naši programi uključuju koncerte gospel glazbe, igrokaze i predstave za djecu i odrasle. Održavamo izborni vjeronauk za učenike osnovnih škola. U svome proteklom radu u nekoliko smo navrata organizirali posjetu i donaciju poklona za djecu štićenike doma “Maslina”, humanitarni koncert za pomoć djeci s celebralnom paralizom “Dva skalina”, seminar za branitelje oboljele PTSP-a. Kroz obilježavanje “Dana knjige” ostvarili smo suradnju s Gradskom knjižnicom i predstavljali Bibliju kao najčitanju knjigu s najvećom nakladom u povijesti.

Vjerovati za nas znači poslušnost Božjoj Riječi i vršenje Njegove zapovjedi. Zahvalni smo Gospodinu na svakoj osobi koja je u uključena u ovo djelo jer kod većine vidimo vjernost i predanost Isusu i Njegovom poslanju. Mnogi su svjedočili kako su kroz naše vjernike primili ljubav i osjetili obiteljsku prihvaćenost. Životi se mijenjaju na sliku Božju. Svjedoci smo promijenjenih života, oslobođenja od ovisnosti, ozdravljenja od bolesti, istinskih obraćenja osoba povezanih kriminalom i onih koji su bili problematični u društvu. Plod našega djelovanja i sile Duha Svetog kroz vjeru također su obnovljeni brakovi i obnova vjere i nade u onima koji su bili u dubokoj duševnoj boli.

Svi naši posjetioci mogu očekivati srdačnu dobrodošlicu. Na našim okupljanjima uvijek se čuju dinamične Biblijske poruke i radosno slavljenje, svi koji su u potrebi mogu primiti molitvu i ljubav. Za vrijeme bogoslužja organizirano je čuvanje i rad sa djecom. Posjetitelji nam posebno ukazuju da imamo uvijek nasmijane i ljubazne ljude koji ih dočekuju na ulazu u prostor Centra i da se osjećaju dobrodošlima.

 

Posjetite nas u Dubrovniku!

Adresa: Ante Starčevića 20

Službe: Srijedom u 19 sati i nedjeljom u 10 sati

Kontakt: 091 5158 446

PODIJELI ČLANAK