DETALJI NOVOSTI

20.07.2015.

Proroštvo govori o ratu pred probuđenje

Mnogi proroci prorokuju o izliću Duha Svetoga na razini koju nikada nismo vidjeli. I ja sam bio među njima te sam o tome pisao u knjizi Vizije nadolazećih vremena (Visions of the Coming Days)

U toj sam istoj knjizi izjavio da vjerujem da će uskoro doći do porasta demonskih manifestacija te sam ih pripisao određenim uzrocima, među kojima su zlouporaba droge, seksualni kompromis, društveno neprihvatljive doktrine pa čak i samo izliće Duha, za koje sam napomenuo da djeluje istjerujući zlo dok Duh prodire u pojedince na koje su utjecali ili koje su tlačili demoni.

Pa ipak, postoji još jedan razlog. U duhovnom se svijetu vodi jedna vrsta neprestanog obavještajnog rata. Knjiga o Danielu, naprimjer, prenosi da je princ Perzije (demonsko poglavarstvo) zadržao arkanđela Gabrijela, koji je išao odgovoriti na Danijelovu molitvu, 21 dan. Uspio je otići tek kada mu je arkanđeo Mihael stigao u pomoć (Daniel 10:13).

Neprijatelj naših duša pokušao je ubiti Mojsija, prije nego ovaj uspije ispuniti svoj poziv, pogubljivanjem hebrejskih dječaka u dobi do dvije godine. Slično tome, Herod se, zbog prijetnje svome tronu, bojao Isusova rođenja te je pobio svu mušku djecu u Betlehemu u dobi do dvije godine. U oba slučaja, neprijatelj je vidio što se sprema i pokušao je to spriječiti.

U našem vremenu, neprijatelj ljudskih duša vidi da se u duhovnom sprema veliko izliće i da će se zbog njega spasiti mnoge duše. Zbog ovoga, mnogi se od nas nalaze pod velikim duhovnim i emocionalnim napadima tijekom ovog razdoblja.

Osjećate li se neugodno u svojoj službi? Sumnjate li u svoje darove? Pitate li se imate li Božju naklonost u svom životu i službi? Osjećate li se kao podbačaj? Borite li se s podjelama u obitelji ili službi? Borite li se protiv osjećaja beskorisnosti? Je li Vam teško držati se nade? Ako ste na poziciji vodstva, jeste li doživjeli optužujuće napade koji se čine neutemeljeni? Jesu li Vam odnosi zamršeni?

Ovo su duhovna protivljenja na razini demonskih poglavarstava – „zlih duhova koji borave u nebeskim prostorima” (Efežanima 6:12) – namijenjena da unište Božji pokret prije no što počne, neutraliziranjem onih koji ga trebaju nositi naprijed. U nekim je slučajevima ovo uistinu poduprto vračanjem, usmjerenim posebice protiv službenika i voditelja.

Naš neprijatelj treba samo potaknuti svoje sluge u akciju kroz utvrđene demonske utjecaje u životima grešnika. U nekim slučajevima djeluje kroz slabosti i neiscjeljena srca onih koji bi inače stajali uz nas. Ovo samo povećava bol.

 

Što učiniti?

Ovi demonski napadi teže stvoriti krive pretpostavke i preokrenuti namjere i događaje. Oni uklanjaju milost koju smo pozvani davati jedni drugima i zamjenjuje je osuđujućim procjenjivanjem stavova, motiva, riječi i djela, pozirajući kao božanska pronicljivost.

Čuvajte svoje odnose otvorenom komunikacijom. Pitajte pitanja te poslušajte i poštujte odgovore koji su vam dani prije nego pretpostavite da znate nešto u vezi srca svojeg prijatelja, bračnog partnera ili kolege s posla. Vodite se za ovim pogotovo u odnosu prema voditeljima i autoritetima.

Težite se fokusirati na ono što znate da Bog uistinu čini i pokušajte ne hraniti se stvarima koje trenutačno ne vidite da On radi. Neka Vaše molitve ne budu usmjerene na ublažavanje vlastite boli već na slobodu za one koji Vam zadaju bol te, čineći tako, maknite pozornost sa sebe.

Možda ste Vi neki od sretnika na koje se ova riječ ne odnosi. Možda hodate slobodni od ove vrste pritisaka od neprijatelja. Haleluja! Ipak, ne škodi Vam naoružati se.

Ne predviđam kada će izliće započeti. Samo znam da će u danima koji slijede biti važno ostati stajati čvrsto u ljubavi, u odnosima i pravom Duhu Svetomu.

 

R. Loren Sandford je pisac, glazbenik i viši pastor crkve New Song Church and Ministries u Denveru u Coloradu. Prvostupnik je glazbe i magistar bogoslovlja teološke škole Fuller Theological Seminary.

 

Izvor: Charisma Magazine

Prevela: Ivona Bilušić

PODIJELI ČLANAK