DETALJI NOVOSTI

03.03.2017.

Religija evolucije

Ako ne postoji dokaz za evoluciju, zašto se teorija promiče s takvom gorljivošću? Sir Arthur Keith, koji je napisao uvod za knjigu Podrijetlo vrsta (100. izdanje) priznao je: “Evolucija je nedokazana i nedokaziva. Vjerujemo u nju zato što joj je jedina alternativa inteligentno stvaranje, a to je nezamislivo.”

H. S. Lipson, profesor fizike na britanskom sveučilištu University of Manchester rekao je: “Evolucija je prerasla u svojevrsnu znanstvenu religiju. Prihvatili su ju gotovo svi znanstvenici, a mnogi su voljni ‘prilagoditi’ svoja uvjerenja kako ne bi plovili protiv struje.”

Profesor Lipson je u pravu. Evolucija je religija. Pogledajmo kako ljudi postaju vjernici. Netko podijeli svoju vjeru u evoluciju s nevjernikom te on s vremenom počne vjerovati u ono što je čuo.

Nije se morao pokajati za svoje grijehe. Samo se trebao odreći onih maglovitih spoznaja koje je imao o biblijskom stvaranju čovjeka. Znam da se neki čude Mormonima i njihovoj naivnoj vjeri u zlatne ploče, ali evolucionisti su podjednako lakovjerni. Oni vjeruju bez tračka dokaza. Njihova se vjera ne temelji na zlatnim pločama, već na karici koja nedostaje. Nitko ne posjeduje tu kariku, ali evolucionisti vjeruju kako ona negdje postoji.

Odbacivanje biblijskoga zapisa o stvaranju mogli bismo s pravom nazvati genocidom, jer iskorjenjuje svrhu čovjekova postojanja i ostavlja cijele naraštaje bez otkrivenja o postanku ljudskoga roda. To otvara vrata mnogobrojnim teorijama koje poput iskonske sluzi izlaze iz umova onih koji ne poznaju Boga. Taj je intelektualni genocid dao bezbožnicima priliku da neko vrijeme puštaju mašti na volju, izmišljajući besmislene teorije o postanku ljudskoga roda. Oni nagađaju – služe se izrazima, svojstvenim onima koji besciljno lutaju bespućima sekularne filozofije.

Za razliku od njihovih tvrdnji i publikacija, biblijski zapisi sadrže samo istinu i sigurnost. Oni nam donose činjenice i otkrivaju svrhu ljudskoga postojanja. Tamo, gdje svijetlo otkrivenja o Postanku rasvijetli put, tama laži i ispraznosti nestaje pred našim očima.

 

Veliki prasak i Postanak

Možete li zamisliti eksploziju koja bi stvorila red? Stvaraju li terorističke bombe red? Naravno da ne. Ne stvara ga ni Veliki prasak. Veliki praskovi stvaraju kaos. Kako bi Veliki prasak mogao stvoriti ružu, stablo jabuke, ribu, zalazak sunca, godišnja doba, vrapce, polarne medvjede te tisuće ptica, od kojih svaka od njih ima oči, nos i usta? Pokušajte eksperimentirati. Ispraznite svoju garažu. Iznesite svaki komad metala, drveta, boje, gume i plastike. Pazite da ništa ne ostane u garaži. Ništa! Zaključajte ju i pustite da prođe 10 godina. Onda se vratite i pogledajte je li u garaži evoluirao Mercedes. Ako to ne upali, zaključajte ju na idućih 100 godina. Ma ne, bolje na 10.000 godina! Hm… teško je vjerovati da bi se nešto takvo moglo dogoditi. Ali… ipak postoji način za stvaranje slijepe vjere u evolucijski proces: ostavite garažu zaključanu i praznu 250 milijuna godina.

 

Autor: Ray Comfort; iz knjige “Znanstvene činjenice u Bibliji

PODIJELI ČLANAK