DETALJI NOVOSTI

21.06.2006.

Ricardo Izecson dos Santos Leite – Kaká

Ricardo Izecson dos Santos Leite, rođen 1982. godine, bolje poznat kao Kaká je brazilski nogometaš koji igra na poziciji veznog igrača u reprezentaciji Brazila i talijanskog prvoligaša A.C. Milan. Smatra se jednim od najboljih veznih igrača na svijetu.

Kao mladić Kaká je preživio nezgodu prilikom koje je oštetio kralježnicu, što je moglo značiti kraj njegove nogometne karijere. Dogodilo se sasvim suprotno! Oporavio se brzo i kako kaže: zahvaljujući Isusu. Od tada nakon svakog zgoditka Kaka pokazuje prema nebu, dajući tako Bogu slavu, a kada je AC Milan postao prvakom 2004. godine, Kaká je istrčao u majici na kojoj je pisalo “Ja pripadam Isusu.”

Kaká je predani kršćanin, član evanđeoske “Kristove Crkve”, pa stoga ne čudi niti njegovo članstvo u timu “Atlete za Boga” sa još jednim poznatim brazilskim igračem, Cafuom. Na njegovoj je svadbi bilo šest stotina gostiju, a među njima Ronaldo, Cafu, Roberto Carlos i trener Parreira. Zanimljivo je također da dok se drugi igrači, ponukani dozvolom trenera, odaju izvanbračnim seksualnim odnosima, Kaka se ponosi time što prije prve bračne noći nikad nije spavao sa ženom i što svojoj odabranici Carolini namjerava ostati vjeran ‘dok ih smrt ne rastavi’.

U intervjuima za novine Kaka bez srama ističe da sluša gospel, a omiljene su mu grupe “Switchfoot” i “Sonicflood”.

 

Autor: K. C.

PODIJELI ČLANAK