DETALJI NOVOSTI

13.03.2007.

Stephanie Taylor: Isus spasio striptizetu

Ovo je svjedočanstvo jedne mlade djevojke koju je Isus izbavio iz svijeta noćnih klubova. Stephanie Taylor se sa 18 godina počela baviti striptizom. Živjela je sama i pokušavala zaraditi dovoljno novaca za život. Kako je ustvari ova mlada žena završila radeći u striptiz klubu? Kao što to obično biva, sve je počelo još u djetinjstvu. Sam Isus naglašava koliko je bitno zdravo djetinjstvo i ispravan odnos prema djeci.

On kaže: “Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko. Tko god se dakle ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom. I tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima. Onomu, naprotiv, tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku.” (Matej 18:3-6).

Stephanie je bila zlostavljana od strane člana obitelji. Puno puta su je vukli za kosu kroz hodnik… Sve su to bile rane koje su ostavile neizbrisiv trag na maloj Stephanie. Da bi popunila praznine u svome srcu i zaboravila na svoj život, Stephanie je u dobi od 16 godina počela ići na na rave party-je koji bi trajali cijele noći i uzimati droge (metamfetamine i ecstasy).

«To što sam bila na drogama i pila je stvarno s moga uma trenutno maknulo silnu bol i sve što sam osjećala duboko u sebi. Partijanje i druženje s ljudima je bio lagan način da izbjegnem suočavanje sa svojim stvarnim životom.» kaže danas Stephanie.

Tada je Stephanie otišla od doma, odselila se k prijateljima i započela karijeru kao striptizeta. Novac je počeo dolaziti. Stephanie je mislila da živi dobar život. Ali to se je promijenilo jedne noći kada ju je jedan čovjek pratio do njenog doma.

“Bilo me je zaista strah jer nikoga nije bilo sa mnom. Taj je čovjek stvarno snažno kucao na moja vrata. Počela sam moliti Boga da mi pomogne. Isuse, nemoj dopustiti da umrem. Počela sam izgovarati te riječi bez da sam stvarno znala od čega me Gospodin zaštićuje.“

Kasnije je saznala. Te je noći taj čovjek koji ju je pratio provalio u drugi stan u njenoj zgradi i napao, silovao i ubio jednu ženu. Nakon toga je Stephanie prvi puta otišla u crkvu. Bog ju je tada još jednom nadnaravno dotakao – kroz pastoricu Carol Tate iz “Life Giving” Kršćanskog centra, Duh Sveti je progovorio riječi upućene Stephanie. Bog ju je pozvao po imenu! Rekao joj je kako ju je pozvao iz tame u Njegovu svjetlost za božansku svrhu. Stephanie je bila svjesna da Gospodin kuca na vrata njenog srca. No nije još bila spremna. Đavao ne odlazi tako lako! Vrlo često se događa da nakon što prepoznamo prvi dodir našeg Gospodina, đavao dolazi sa još većim napadima, spreman da se bori kako bi ostali vjerni njemu. Tako se i Stephanie neko vrijeme vratila svome destruktivnom načinu života – svome poslu i drogama. Ali sada je u tome pronalazila još manje sreće i mira. Jednoga se dana počela moliti: “Gospodine Isuse, ne želim biti na ovome mjestu. Ne želim se drogirati. Ne želim biti ovisna o drogi. Ne želim živjeti takav život.” Naš Bog prepun ljubavi koji čuje svaki naš vapaj upućen Njemu, ubrzo je odgovorio na njene molitve. Stephanie je upalila TV u svojoj sobi i na njemu je bio The 700 Club (The 700 Club je TV program na kršćanskoj mreži The Christian Broadcasting Network’s (CBN) koji se prikazuje od 1966. i vodi ga Pat Robertson, Terry Meeuwsen i Gordon Robertson, op.aut.). Voditelj kao da je govorio upravo njoj – govorio je o bavljenju određenim poslom i pogrešnom životnom stilu. Stephanie je znala da je to poziv upućen njoj, poziv da se okrene od svega toga. Vjerovala je da je Bog njoj govorio ali je trebala znati da je to sve stvarnost.

Te se noći vratila u striptiz klub i vidjela nešto što nikada do tada nije vidjela… Isus kaže da je došao da da vid slijepima, da na slobodu pusti potlačene i oslobodi sužnje (Luka 4:18-19). Stephanie je otvorio oči da vidi duhovnu stvarnost toga mjesta i zauvijek je oslobodi.

Stephanie kaže: “Zastor se je jednostavno digao, i ja sam vidjela demone svuda uokolo. Sjedili su u stolicama, stajali i kretali se uokolo. Odlično su se zabavljali. Vidjela sam te djevojke tamo i one su izgledale kao zombiji. Kao da je Gospodin jednostavno sve otvorio i pokazao mi.“

Stephanie je nakon toga bila sigurna – otišla je u crkvu. Nakon molitve u crkvi Stephanie je i znala da ju je u jednom trenutku Bog oslobodio od svakog duha i svake demonske sile kojoj je bila otvorila vrata. Ovoga se puta Stephanie u potpunosti odlučila za Boga. To je bilo stvarno i trajno.

Bog je u Stephanienom životu ispunio praznine koje alkohol, droge i novac nisu nikada mogle popuniti. Njegova ljubav za nju ju je u potpunosti promijenila.

Stephanie danas kaže: “Dajemo se drugim ljudima ili drogama ili sličnim svjetovnim stvarima, a Bog nas je stvorio da se damo Njemu. On ti želi pokazati i otkriti tko je On. On je tvoj Otac i neće se okrenuti od tebe. Njegove su ruke otvorene, spremne da te prihvate.“

PODIJELI ČLANAK