DETALJI NOVOSTI

09.12.2019.

Svjedočanstvo o Samuelu

Imala sam dijagnozu policističkih jajnika, bila sam na raznim terapijama, nekada mjesečnicu nisam dobivala mjesecima. Ginekologica kod koje sam od 16. godine života mi je govorila da ako želim ostati trudna moram ići na umjetnu oplodnju.

Ohrabreni mnogim primjerima iz Biblije, muž i ja smo odlučili moliti i vjerovati Bogu za prirodno začeće. U 10. mjesecu 2018. bili smo zajedno s grupom iz crkve “Riječ Života”, na putovanju u Izraelu i jedno od mjesta koje smo posjetili je Shiloh – mjesto gdje je Hana, koja je bila neplodna, od Boga izmolila sina i nazvala ga je Samuel, što znači “Bog je čuo”.

Dok smo bili na tom mjestu i gledali jedan prikaz priče o Hani kako je molila za sina, u jednom trenutku mi je muž rekao da, kad dobijemo sina, nazvat ćemo ga Samuel. Nakon toga je pastor Damir rekao da oni koji žele moliti da dobiju djecu, izađu na molitvu i mi smo izašli. Nekoliko mjeseci nakon što smo se vratili iz Izraela promijenila sam ginekologicu i, kad mi je vidjela nalaze, rekla je da sam pretežak slučaj za nju i dala mi uputnicu za bolnicu gdje sam otišla na pregled nekoliko dana kasnije. Nalazi hormona su i dalje bili loši i doktorica mi je rekla da se moraju popraviti da bi mogla zatrudnjeti.

U bolnici su me pregledali i poslali me na daljnje pretrage, ali ono što nisu znali je da sam već bila trudna jer smo nekoliko dana kasnije kupili test za trudnoću i na naše oduševljenje bio je pozitivan! Hvala Bogu za doktore koji pomažu koliko mogu, ali ono što oni ne mogu Bog može!

“Nakon što je Hana zatrudnjela, kada je došlo vrijeme da rodi sina; i nazva ga Samuel, rekavši: ‘Zato što sam ga zaiskala od Gospodina.’ Za ovo sam se dijete molila i ispunio mi je Gospodin molbu koju sam od njega iskala.” (1. Samuelova 1:20,27)

I nama je Gospodin odgovorio na molitvu kao i svim drugim parovima koji su tada zajedno s nama molili za djecu! I to, kako smo izlazili na molitvu tim redom smo ostale trudne. Iako je nama značajno da smo baš na tom mjestu molili za dijete, vjerujem da je Bog svugdje isti i da čuje molitve. Bog je vjeran i s Njim ništa nije nemoguće!

 

Autorica: Anja Andrel

PODIJELI ČLANAK