DETALJI NOVOSTI

25.04.2020.

Vjera raste postepeno

NAŠA VJERA RASTE POSTEPENO. PRVO VJERUJEMO BOGU DA ON NEŠTO MOŽE UČINITI. ZATIM VJERUJEMO DA ON TO ŽELI UČINITI I NA KRAJU, NAJVIŠA RAZINA VJERE KAŽE DA JE BOG VEĆ UČINIO.

Nedavno sam razmišljao o svojoj omiljenoj temi – vjeri. Možda se pitate: „Zašto vjera, dr. John?“ Zbog dva dobra razloga: zato što je apostol Pavao rekao: ‘‘Pravednik će živjeti od vjere.’’ (Rimljanima 1:17) i zato što je Isus rekao: ‘‘Neka vam bude prema vašoj vjeri!’’ (Matej 9:29).

 

Zalog za Kraljevstvo

Vjera je „zalog za Kraljevstvo“ – nikad nećete primiti od Boga iznad svoje razine vjere, osim u slučajevima u kojima Bog daje blagoslove mladim vjernicima koji nisu još imali vremena da nauče i narastu. Do problema dolazi kada smo kršćani već duže vremena, ali još uvijek nismo narasli u vjeri. Tada nam se čini da Bog za nas više ne radi sve one divne stvari koje je radio dok smo još bili „bebe u Kristu“. Tada se obeshrabrimo i postanemo ‘‘kršćani-otpadnici“ ili ‘‘jadnici“ koji cijelo vrijeme žive u sumnji i nevjeri.

 

Ubrzani rast

Bog od nas očekuje da marljivo učimo (2.Timoteju 2:15) o duhovnim stvarima kako bismo postali „učenici vjere“. Biblija je izvor vjere. Pavao je rekao: ‘‘Prema tome, vjera dolazi od propovijedanja, a propovijedanje biva riječju Kristovom.“ (Rimljanima 10:17). Kada mi čitamo, proučavamo, govorimo i živimo Božju Riječ, naša vjera kontinuirano raste te očekujemo da se sve više i više Božjih obećanja ispuni u našim životima. Dolascima na službe i proučavanja Biblije na kojima služe apostoli, proroci, evanđelisti, pastiri i učitelji kojima je dano razumijevanje Božje Riječi, vaša će vjera ubrzano rasti. Vjerujem da je Bog te službe stavio u Crkvu (Efežanima 4:11) kako bismo mi imali snažno gorivo u svom duhovnom životu. Mi rastemo kroz naše vlastito predanje, no kada dodamo snažno gorivo pomazanih službi i učenja, naša će vjera rasti puno brže.

 

Učinjeno je!

Naša vjera raste postepeno. Prvo vjerujemo Bogu da On nešto MOŽE učiniti. Zatim vjerujemo da On to ŽELI učiniti i na kraju najviša razina vjere kaže da je Bog već UČINIO. Ove razine vjere slične su fazama rasta kroz koje svi prolazimo – najranijem djetinjstvu, dječjoj dobi i odrasloj dobi. Male bebe u vjeri kažu: ‘‘Znam da Bog može“. Dječja vjera kaže: ‘‘Znam da Bog želi.“ Zrela, odrasla vjera hrabro kaže: ‘‘Znam da je Bog već učinio.“ To je period u kojem se ‘‘Krećemo u području vjere, a ne u području gledanja“ dok Božja sila ne učini ono je naša vjera već odredila prema Riječi Božjoj. Osoba koja ima odraslu vjeru reći će: ‘‘Njegovim sam ranama iscijeljen“, i radovati se iako svi simptomi još uvijek mogu biti prisutni. Odrasla će vjera reći: ‘‘Obilujem“, kada izgleda da računi neće biti plaćeni. Zašto? Zato što vjerujemo da je sve već učinjeno. Vjera zove: ‘‘iz nevidljivog u vidljivo“ (Rimljanima 4:17-20).

Utvrdi se u Riječi i rasti!!!

 

Izvor: John Polis Blog

Autor: Dr. John Polis

PODIJELI ČLANAK