DETALJI NOVOSTI

03.05.2020.

Vješto koristi štap Božje Riječi

Dok nastojiš odgovoriti na Božji poziv za svoj život, ponekad ćeš se susresti s preprekama na putu. Zbog prepreka ispunjenje tvog poziva može se činiti udaljenim, nedostižnim ciljem. U takvim vremenima lako je izgubiti iz vida božanski cilj koji slijediš. Možda ćeš se pitati: „Zašto se susrećem s ovim kušnjama i ispitima? Mislio sam da sam u Božjoj savršenoj volji kada sam odgovorio na njegov poziv. Radije bih vodio fin i miran, normalan život. Preteško je odazvati se pozivu u službu!“

Ako se zatekneš s takvim mislima, vrijeme je za motivacijski govor. Reci sebi: „Odbijam razmišljati na taj način jer sam izabran od Boga! Dao mi je štap svoje Riječi i prihvatio sam njegov poziv u službu. Ispunit ću njegovu svrhu za svoj život!“ Shvati da se svaki službenik, koliko god uspješan bio, na svom putu susreo s problemima i poteškoćama. A griješiš ako misliš da ćeš ti biti jedina iznimka!

Na primjer, pogledaj Pavlov život. Pavao je bio Božji izbor koji je odnio Evanđelje poganima. Pavao je bio akademski dobro opremljen za uspjeh u životu. Učio je uz noge Gamalijelu koji je prema židovskim povjesničarima bio jedan od najvećih rabina koji su ikad postojali.

Nakon obraćenja Pavao je postao velik čovjek vjere. Više je pisao o vjeri nego bilo tko drugi u Bibliji. No je li Pavao išao kroz život, a da se nikad nije susreo s kušnjama i ispitima? To nije ono što sam ja čitao u Bibliji!

 

2. KORINĆANIMA 11:24-28

Od Židova sam primio pet puta po trideset i devet udaraca. Triput sam bio šiban, jedanput kamenovan, triput brodolom doživio, jednu noć i jedan dan proveo na dubokom moru. Bio sam na čestim putovanjima u pogiblima od rijeka, u pogiblima od razbojnika, u pogiblima od sunarodnjaka, u pogiblima od pogana, u pogiblima u gradu, u pogiblima u pustinji, u pogiblima na moru, u pogiblima od lažne braće, u trudu i muci, u čestom nespavanju, u gladi i žeđi, u zimi i golotinji. Povrh svega – moje svakodnevno salijetanje: briga za sve crkve.

To ne zvuči baš kao da su mu stalno cvjetale ruže, zar ne? Ne, kada se Pavao odazvao Božjem pozivu, doživio je nevolje s kakvima se nikad prije nije susreo. Ali iskusio je i razdoblja velike ispunjenosti i radosti.

Isto će biti i u tvom životu. Suočit ćeš se s protivljenjem neprijatelja koji će te pokušati spriječiti u ispunjenju tvog poziva u službu. Ali kad poslušaš Boga, očekuju te i velika radost i nagrade – ne samo u ovom životu, nego i u sljedećem.

Da, izabran si od Boga, i držiš moćan štap Božje Riječi u svojoj ruci. Ali Biblija kaže i da đavao obilazi okolo, gledajući koga može proždrijeti (1. Petrova 5:8). Đavao te želi spriječiti u korištenju Božjega štapa kako bi oslobodio ljude. Pokušat će te spriječiti prije nego što uopće započneš.

Zato moraš dati Riječi prvo mjesto u svom životu. Štap Božje Riječi držat će te snažnim u vjeri i pomoći će ti da nadvladaš neprijateljevo protivljenje.

Stara izreka kaže da je upozorenje dobra priprema. Skrij Božju Riječ u svom srcu tako da se možeš unaprijed naoružati protiv đavlovih strategija u tvom životu i službi!

Đavao će te pokušati spriječiti kad god može. To je učinio kada se Mojsije vratio u Egipat, a Bog je počeo činiti čuda kroz Mojsija s Božjim štapom. Svaki put kada bi Bog učinio čudo kroz Mojsija, đavao je to pokušao oponašati.

Na primjer, kada je Mojsije bacio štap na tlo pred faraonom i on se pretvorio u zmiju, faraon je pozvao svoje vračare. Kada su vračari bacili svoje štapove na zemlju, i njihovi su se štapovi pretvorili u zmije (Izlazak 7:10-12).

Ali ono što se zatim dogodilo pokazuje razliku između Božje moći i one đavlove. Mojsijeva zmija progutala je sve zmije vračara! Nakon toga opet je postala štapom u Mojsijevoj ruci. Vidite, đavao ima određenu moć, ali uvijek je gubitnik kada se pokuša usprotiviti Božjoj moći. Božja moć daleko je veća od moći đavla!

Stoga, ne boj se đavla! Kada te Bog pozove i opremi, možeš imati pouzdanje da ti se vrata pakla ne mogu oduprijeti ako poslušaš Boga.

 

TI SI IZABRAN OD BOGA

Samo budi svjestan načina na koji neprijatelj djeluje. Kad odgovoriš na Božji poziv u službu, otkrit ćeš da će ti pokušati parirati korak za korakom. Svaki put kada osvojiš novi teritorij za Gospodina, Sotona će tome pokušati parirati strategijom koja bi uzrokovala da izgubiš teritorij.

Zato uvijek moraš imati na umu da si izabran od Boga i da si više nego pobjednik u Kristu! Gospodin te izabrao da izvršiš djelo, i dok se čvrsto držiš štapa Božje Riječi, Bog će ti pomoći da nadvladaš svaku neprijateljevu strategiju.

Nastavi vjerovati Gospodinu cijelim srcem. Primjenjuj autoritet koji je u štapu Božje Riječi. Tada ćeš jednoga dana očekivati da vidiš đavla kako se pokušava nadmetati s tobom korak po korak kao što je običavao, ali neće ga više biti. Bit će daleko iza tebe u prašini Božje sile, neće te moći sustići ni poraziti! Dok je Božja Riječ tvoja snaga, svaki ćeš put prestići đavla!

Đavlova moć nije takmac Božjoj moći!

Veći je onaj koji je u tebi nego onaj koji je u svijetu (1. Ivanova 4:4).

 

Autor: Kenneth Hagin Jr., iz knjige “Pozvan od Boga

PODIJELI ČLANAK