Djeca

Mi vjerujemo u podizanje generacija za Boga. Generacija koje će beskompromisno stajati za Njega, mišlju, riječju, djelom. Želimo usaditi u njih svijest o prenošenju nasljeđa i to je zadatak koji ne prestaje. Gospodinu su djeca važna, nasljeđe predajemo sljedećoj generaciji. Podignuti generaciju za Gospodina, svet je i odgovoran zadatak roditelja, a rad s djecom im u tome pomaže.

Psalam 78:3-4: “Ono što čusmo i saznasmo, što nam kazivahu oci, nećemo kriti djeci njihovoj, predat ćemo budućem koljenu; Slavu Jahvinu i silu njegovu, i djela čudesna što ih učini.”

 


 

Nedjeljna škola

Rad s djecom započeo je 1994. godine.

Od početka Gospodin je rekao viziju:

• Poučiti djecu Moju riječ

• Osposobiti ljude za službu

• Služiti roditeljima

• Odlaziti po vrtićima, školama, bolnicama, svugdje gdje su djeca i govoriti o mojoj ljubavi i planu za njihov život

Sve ove godine mi to ispunjavamo. Poučavamo djecu Božju riječ od predškolske dobi do 8. razreda. Svaku nedjelju učimo djecu Božje istine, sudjelujemo u njihovom rastu u Gospodinu. Prepoznajemo njihove darove, usmjeravamo ih. Učimo moliti, slaviti, zajedno se smijemo indobro zabavljamo.

Rad je organiziran i prilagođen dobnim skupinama: predškolarci (djeca od 3 do 6 godina) i školske grupe (1.-2. razred, 3.-4. razred, 5.-6. razred, 7.- 8. razred). Radimo po programu koji je prihvaćen pri Ministarstvu prosvjete i školstva. Zaključne ocjene šaljemo školama.

 

Tim nedjeljne škole

Osobe koje provode vrijeme s djecom dijele isti entuzijazam za Gospodina i ljubav prema djeci. Upoznajte ih ovdje.

 


 

Slavljenje

Bog prebiva u slavljenju svog naroda.

U ustima djece i dojenčadi hvalu je sebi spravio da postidi mrzitelja, zlotvora.

Slavljenje s djecom, zauzima važan dio rada. Ono nije samo pjevanje Bogu. Učimo djecu doći u Božju prisutnost i prebivati u njoj. Učimo ih čuti Božji glas od malena. Prekrasno je gledati malu djecu kako imaju priliku prebivati u Božjoj prisutnosti.


 

Godišnja događanja

Ljetni kamp – najbolji dio ljeta zasigurno je crkveni kamp na Bijelniku. To je tjedan ispunjen aktivnostima, zajedništvom sa svojim vršnjacima i naravno, kupanjem u bazenu. Proučavanje Božje riječi, molitva, slavljenje, poučavanje, dio je jutarnjeg i večernjeg programa.

Godišnja dječja konferencija – zabava zagarantirana. Za vrijeme konferencije u 9. mjesecu djeca imaju posebno organizirano vrijeme. Četiri dana za redom vesela družina vodi nas kroz različite Biblijske pustolovine, slavljenje, učenje stihova, a najbolji dio su igre i naravno, nagrade.

 


 

Ostala događanja u koja se mogu uključiti djeca

Dječji zbor “Božji biseri” i dramska grupa

Likovna i plesna radionica organiziraju se tijekom godine ovisno o interesu djecu.

 


 

Časopis “Glas s neba”

Ove dječje novine većinom su autorski radovi mladih koji svoje unutrašnje dojmove žele izraziti na ovaj način. Znamo da nam je ponekad teško reći sve što je u nama i čini nam se da smo pomalo nespretni kada to želimo izravno reći. Ove novine su dobra prilika za svakoga, za one tiše kao i za one glasne. Kroz recitaciju, sastav, priču ili slično možemo pomoći drugima, a da toga nismo ni svjesni. Svojim iskrenim stavom možemo donijeti nekome slobodu ili radost. Zato vas pozivam da nam dostavite svoje radove ili ih jednostavno pošaljete na mail: djeca.skola@gmail.com.

Prvi broj časopisa pročitaje ovdje.

 


 

Slike