Djeca

Dragi roditelji,

da bi ovo vrijeme koje provodimo u svojim domovina prošlo što brže i veselije, pripremili smo vašoj djeci program u trajanju od dvadesetak minuta. Slavit ćemo zajedno, slušati Božju riječ, učiti stihove, i naravno, dobro se provesti.

Svake druge nedjelje ćemo objaviti novi video. Vjerujemo da će i vama odraslima biti zanimljivo s nama.

Pozdrav svim našim mališanima i školarcima, voli vas ekipa iz Nedjeljne škole!

Materijale za 1. epizodu možete preuzeti ovdje.

Materijale za 2. epizodu možete preuzeti ovdje.

Materijale za 3. epizodu možete preuzeti ovdje.

Materijale za 4. epizodu možete preuzeti ovdje i ovdje.

Materijale za 5. epizodu možete preuzeti ovdje.


Kako bi u ovo vrijeme našim najmlađima omogućili da se zabave, a ponešto i nauče, naše predstave smo učinili dostupnima svima.


Mi vjerujemo u podizanje generacija za Boga. Generacija koje će beskompromisno stajati za Njega, mišlju, riječju, djelom. Želimo usaditi u njih svijest o prenošenju nasljeđa i to je zadatak koji ne prestaje. Gospodinu su djeca važna, nasljeđe predajemo sljedećoj generaciji. Podignuti generaciju za Gospodina, svet je i odgovoran zadatak roditelja, a rad s djecom im u tome pomaže.

Psalam 78:3-4: “Ono što čusmo i saznasmo, što nam kazivahu oci, nećemo kriti djeci njihovoj, predat ćemo budućem koljenu; Slavu Jahvinu i silu njegovu, i djela čudesna što ih učini.”


Nedjeljna škola

Rad s djecom započeo je 1994. godine.

Od početka Gospodin je rekao viziju:

• Poučiti djecu Moju riječ

• Osposobiti ljude za službu

• Služiti roditeljima

• Odlaziti po vrtićima, školama, bolnicama, svugdje gdje su djeca i govoriti o mojoj ljubavi i planu za njihov život

Sve ove godine mi to ispunjavamo. Poučavamo djecu Božju riječ od predškolske dobi do 8. razreda. Svaku nedjelju učimo djecu Božje istine, sudjelujemo u njihovom rastu u Gospodinu. Prepoznajemo njihove darove, usmjeravamo ih. Učimo moliti, slaviti, zajedno se smijemo indobro zabavljamo.

Rad je organiziran i prilagođen dobnim skupinama: predškolarci (djeca od 3 do 6 godina) i školske grupe (1.-2. razred, 3.-4. razred, 5.-6. razred, 7.- 8. razred). Radimo po programu koji je prihvaćen pri Ministarstvu prosvjete i školstva. Zaključne ocjene šaljemo školama.

 

Tim nedjeljne škole

Osobe koje provode vrijeme s djecom dijele isti entuzijazam za Gospodina i ljubav prema djeci. Upoznajte ih ovdje.


Slavljenje

Bog prebiva u slavljenju svog naroda.

U ustima djece i dojenčadi hvalu je sebi spravio da postidi mrzitelja, zlotvora.

Slavljenje s djecom, zauzima važan dio rada. Ono nije samo pjevanje Bogu. Učimo djecu doći u Božju prisutnost i prebivati u njoj. Učimo ih čuti Božji glas od malena. Prekrasno je gledati malu djecu kako imaju priliku prebivati u Božjoj prisutnosti.


Godišnja događanja

Ljetni kamp – najbolji dio ljeta zasigurno je crkveni kamp na Bijelniku. To je tjedan ispunjen aktivnostima, zajedništvom sa svojim vršnjacima i naravno, kupanjem u bazenu. Proučavanje Božje riječi, molitva, slavljenje, poučavanje, dio je jutarnjeg i večernjeg programa.

Godišnja dječja konferencija – zabava zagarantirana. Za vrijeme konferencije u 9. mjesecu djeca imaju posebno organizirano vrijeme. Četiri dana za redom vesela družina vodi nas kroz različite Biblijske pustolovine, slavljenje, učenje stihova, a najbolji dio su igre i naravno, nagrade.


Ostala događanja u koja se mogu uključiti djeca

Dječji zbor “Božji biseri” i dramska grupa

Likovna i plesna radionica organiziraju se tijekom godine ovisno o interesu djecu.


Časopis “Glas s neba”

Ove dječje novine većinom su autorski radovi mladih koji svoje unutrašnje dojmove žele izraziti na ovaj način. Znamo da nam je ponekad teško reći sve što je u nama i čini nam se da smo pomalo nespretni kada to želimo izravno reći. Ove novine su dobra prilika za svakoga, za one tiše kao i za one glasne. Kroz recitaciju, sastav, priču ili slično možemo pomoći drugima, a da toga nismo ni svjesni. Svojim iskrenim stavom možemo donijeti nekome slobodu ili radost. Zato vas pozivam da nam dostavite svoje radove ili ih jednostavno pošaljete na mail: djeca.skola@gmail.com.

Prvi broj časopisa pročitaje ovdje.


Slike