DETALJI NOVOSTI

24.03.2020.

Protiv duha konfuzije

Petero osoba koje su bile sa mnom i s mojom suprugom, suradnici u Božjem djelu (misiji), odustale su i u jednom trenutku napustile misiju. Niti jedna od tih osoba nije nam rekla ni riječ o tome zašto su donijeli takvu odluku. Neki od njih proveli su s nama više od tri godine. Dugo smo pokušavali saznati razloge njihovog napuštanja Misije. Do danas, od niti jedne od tih osoba nismo dobili nikakav odgovor. Naprotiv, uspješno su izbjegavali susret s nama. Pitali smo se (stajali u molitvi pred Gospodinom): “Što smo to MI uradili krivo u odnosu na njih? Zašto ne žele imati nikakav kontakt s nama? Jesmo li stavili na njih pretežak teret? Jesmo li im trebali govoriti izravnije o izazovima Službe već od samoga početka? Možda smo, naprotiv, bili preizravni i u njima se stvorilo zamjeranje prema nama?”

Ova pitanja su me dovela do toga da sam u svojoj povrijeđenosti njihovim postupcima počeo raspravljati i sa optuživačem, prljajući svoje srce. Uspjeli smo istrgnuti se iz te zamke, pokajati se, i u svemu, Bog nam je dao tu milost da identificiramo simptome i tako ustanovimo uzrok i cilj takvih napada. Dok smo stajali pred Njime i izlijevali svoja srca, On nam je otkrio neprijateljevu strategiju.

Đavo je poslao među nas neke od jačih diverzantskih postrojbi svoje vojske: Demone konfuzije/duhove zbunjenosti. I kroz samo Pismo Gospodin nas upućuje na postupke u takvim situacijama. Prvo, i vjerujem osnovno: “AKO DAKLE PRINOSIŠ DAR NA ŽRTVENIK PA SE ONDJE SJETIŠ DA TVOJ BRAT IMA NEŠTO PROTIV TEBE, OSTAVI ONDJE SVOJ DAR PRED ŽRTVENIKOM. IDI I NAJPRIJE SE IZMIRI S BRATOM.”
(Matej 5:23-24)

 

ŠTO TOČNO TREBAM URADITI?

Kada se sjetim da moj brat, moja sestra, misli nešto krivo ili čine nešto loše prema meni, Gospodin mi govori: “IDI I PRVO SE IZMIRI SA NJIM/NJOM”. Nije rekao: “Pričekaj da on/a dođe k tebi pa ti se ispriča. ON je taj koji te blati i ocrnjuje. Ti ionako sve radiš ispravno. Evo, čak se i žrtvuješ pred Mojim žrtvenikom”. Ipak, nije to tako rekao. Što misliš ZAŠTO? Ako si barem jednom u svome kršćanskom životu postupio po ovoj Gospodinovoj uputi, znaš o čemu govorim.

Također, Gospodin nije rekao: “Prinesi dar na žrtvenik pa pošalji pismo (post, like, smajlić) svome bratu koji ima nešto protiv tebe”. Rekao je: “IDI…”

 

ZAŠTO DA IDEM?

Prije svega, zato što svoga brata nisi stekao putem pisma, Facebooka ili neke mobilne aplikacije. To je tvoj brat. Osoba rođena iz istoga sjemena kao i ti. Rođena u istu obitelj; i zove se “tvoj brat” jer dijelite isti suživot – vječni život. Dakle, pravedno je da TI, KOJI SI SE TOGA SJETIO, odeš potražiti svoga brata i nastojiš se izmiriti s njim.

 

ZAŠTO JA, A NE ON?

Zato što su našemu Ocu odnosi među Njegovom djecom važniji od bilo koje žrtve koju bi Mu mogli prinijeti. Uostalom, zato nas Gospodin i uči da ne molimo samo: “Oče moj”, već “Oče naš”.

 

IĆI ĆU SAMO AKO MI TO BOG KAŽE!

Ako si uistinu sljedbenik Isusa Krista to znači da posjeduješ Duha Svetoga. A ako posjeduješ Duha Svetoga, On će te podsjetiti na stvari koje si nekada znao/znala pa si ih s vremenom zaboravio/zaboravila. I SIGURNO će te podsjetiti. To je Njegov zadatak na ovoj zemlji – da podsjeti i uvede u SVU istinu.

 

PA TO ONDA NIJE MOJ DIO!

Primijeti, molim te, da ova uputa (Matej 5:23-24) nije došla kao glas s Neba, pa čak niti sa žrtvenika. TI si taj koji si se sjetio. To jeste tvoj dio.

 

KOJA JE KORIST OD TOGA?

Ako smogneš snage i hrabrosti pa izvršiš i onaj drugi dio Gospodinove riječi: “Idi i izmiri se sa svojim bratom”, vjeruj, posadit ćeš sjeme jednog svjedočanstva koje jasno govori o tvojoj iskrenoj želji da služiš Gospodinu i budeš, prije svega, poslušan Njegovoj riječi.

Bog će postaviti zaštitu uokolo tvoga života. Optuživač će te napadati, ali te neće moći oboriti. Moći ćeš prinositi dobre, Bogu prihvatljive i savršene žrtve. I sam Gospodin, potvrdit će te kao svojeg dobrog i vjernog slugu.

ŽELIM TI BOŽJI BLAGOSLOV.

 

Autor: Darko Glešić

PODIJELI ČLANAK