DETALJI NOVOSTI

16.12.2021.

Bog pomaže siromašnima

“Siromaha iz prašine podiže, prosjaka iz gnojišta izvlači, da ih postavi među knezove i uređuje da oni baštine prijestolje slave. Jer Gospodnji su stupovi zemlje i na njih je postavio svijet.” (1. Samuelova 2:8-9)

Prije nekog vremena ovi su me stihovi silno obradovali i blagoslovili. Otkrivaju nam nešto o Bogu, djelić Božje dobrote i milosti.

U 1. Samuelovoj knjizi na samom početku možemo pročitati priču o jednoj “običnoj” ženi koja se zvala Hana. Imala je veliki problem i veliku potrebu u životu (kao i većina ljudi, svatko od nas se susreće sa životnim izazovima i problemima).

Hana je trebala odgovor da riješi svoj problem i obratila se na pravu adresu: išla je Tvorcu i Stvoritelju svega! Ponizila se pred Bogom i tražila je rješenje od Njega, iskrena i ponizna srca. Bog je zatim odgovorio na njezinu molitvu!

Hana je bila silno zahvalna, a njena zahvala je zauvijek zapisana u Bibliji. Ona svojim riječima kroz molitvu objavljuje neka od Božjih djela. Bog je onaj koji: Siromaha iz prašine podiže, prosjaka iz gnojišta izvlači, da ih postavi među knezove i uređuje da oni baštine prijestolje slave.

U Novom Zavjetu čitamo da je Evanđelje radosna vijest, upućena siromasima!

Koja bi vijest za jednog siromaha bila radosna? Možda da je dobro biti siromašan? Ili da će zauvijek ostati siromašan? Ili, možda, da će ga Bog izvući iz siromaštva i postaviti među “knezove”, odnosno bogate i ugledne ljude? Kada bismo pitali nekog siromaha, mislim da bi od svih ponuđenih odgovora ovaj zadnji bio radosna vijest za njega! I Hana svojom zahvalom potvrđuje da je Bog upravo takav i da je to ono što On čini!

Dragi čitatelju, Bogu je stalo do svakog područja naših života, pa i do toga da imamo sasvim dovoljno svega, i još i viška za pomoć drugima. Ako si u financijskoj potrebi vjeruj Bogu, potraži Njega svim srcem, kao i Hana, i znaj da je Bogu sve moguće!

 

Autorica: Marija Alić

PODIJELI ČLANAK