DETALJI NOVOSTI

19.10.2022.

Pokreni Božju ruku!

Pa kad započe klicanje i slavljenje, GOSPOD postavi zasjede sinovima Amonovim, Moabu i gori Seir, koji su krenuli na Judu, te bijahu potučeni. 2. Ljetopisa 20:22

Jako volim cijelu ovu priču iz Druge ljetopisa, 20. poglavlja. Stari je zavjet napisan nama za pouku i mislim da možemo puno naučiti iz cijelog ovog događaja. Izraelci su se našli u bezizlaznoj situaciji i naravno gledajući nije im bilo pomoći. Suočili su se s daleko nadmoćnijim neprijateljem, te gledali smrti u oči. Tada se nešto dogodilo: Božjom su milošću shvatili kako pokrenuti Božju ruku za sebe.

Bog je na našoj strani, vjerujem da to znamo (i Izraelci su znali), ali ne znamo uvijek kako pokrenuti Božju silu, Njega, da djeluje u našu korist! Vjerujem da je ovdje tajna: slavljenje i zahvaljivanje!

Uzdizanje Boga iznad svega i svake situacije je ključ! To izražava naše povjerenje, vjeru u Boga! A Bog se pokreće, ne na temelju naše potrebe, već na temelju naše vjere!

Ako se nalaziš pred bitkom ili usred nje i trebaš čudo u svom životu, evo što trebaš učiniti: slavi i uzdiži ime Gospodnje! Objavljuj Njegovu dobrotu, milosrđe, vjernost, ljubav – nebesima i zemlji! Svojoj situaciji objavi: Bog je dobar i vječna je ljubav Njegova!

U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu. 1. Solunjanima 5:18

Ovaj stih kaže da uvijek, u svemu trebamo zahvaljivati Gospodinu. To je Božja volja za nas! Potičem te danas: budi uvijek spreman slaviti Boga i zahvaliti mu! On je dostojan slavljenja, što god da se događa u tvome životu ili oko tebe. Kakve god da su okolnosti – one će se promijeniti, ali Bog ostaje isti! Njegova Riječ je istinita i vječna! Ono što je On rekao, tako će biti na kraju i u vijeke vjekova! Kada Ga slavimo i zahvaljujemo Mu U SVEMU, tako pokrećemo Njegovu moćnu ruku SADA, pokrećemo Njega – da se On pokrene u našu korist, da preuzme bitku u svoje ruke. A kada se On uključi, BOG UVIJEK POBJEĐUJE! Slavljenje je naše borbeno oružje!

Pohvale Boga nek im budu u grlima, mač dvosjekli u ruci njihovoj! Psalam 148:6

Ovdje nam Riječ kaže da su pohvale Boga u ustima – mač u ruci. Uzmi mač u svoje ruke, slavi i zahvaljuj Bogu za Njegovu dobrotu i vjernost u svemu! Ne daj neprijatelju da te nadvlada! Ne daj neprijatelju da te pobijedi, jer ti imaš moćno oružje, koje ti je Bog dao i s kojim možeš pobijediti u svakoj bitci! BOG JE VEĆ POBIJEDIO! U Kristu Isusu On nas je spasio, oslobodio, iscijelio, On je porazio sile tame – ZA NAS!

Slavljenje i zahvaljivanje je ujedno i čin vjere u ono što je Bog VEĆ UČINIO u Kristu, za nas! A naša vjera je naša pobjeda!

Ako vjeruješ, ne čekaj!

Zahvaljuj, slavi Gospodina za ono što je učinio, veličaj ime Njegovo u kojemu je naša pobjeda i snaga! On će se tada pokrenuti u tvoju korist, kao što se i u Starom zavjetu pokrenuo u korist kralja Jehošafata i porazio njegove neprijatelje!

Što bi učinilo da već vidiš pobjedu u svome životu, u svojoj situaciji? Da su ti svi dugovi već otplaćeni, da se iscjeljenje očitovalo od svake bolesti, da je izgubljeni sin ili kćer natrag doma, u tvom i Božjem naručju…? Da je sve već riješeno? Kako bi tada slavio Boga? Baš tako ga slavi već sada, gledajući očima vjere potpunu pobjedu! I to, slavi Ga snažno, dušom i tijelom, svim svojim srcem i svom svojom snagom! Slavi Ga tako da mu pokažeš da stvarno to misliš! Pleši pred Bogom, digni ruke i glas, raduj se i prepusti se slavljenju! JER: Bog je dobar i vječna je ljubav Njegova!

Što god da se događa, tko god da te iznevjeri – Bog te neće iznevjeriti, On uvijek ostaje dobar. Njegova milost ti je dovoljna da možeš ići naprijed i nadvladati sve!

Kao što se u modernim toaletima neke stvari pokreću na pokret, zamahneš rukom i poteče voda ili izađe papir, tako i mi određenim “pokretima” tj. djelovanjem – zahvalnošću i slavljenjem pokrećemo Božju ruku u svojim životima! Bog nam je već sve osigurao: spasenje, iscjeljenje, oslobođenje… i samo čeka da se netko pokrene u vjeri. Kada počnemo slaviti, radovati se, plesati… voda poteče! Spasenje, iscjeljenje i sloboda dolaze, jer se i oni aktiviraju pokretom (djelovanjem)!!!

Potičem te danas: POKRENI BOŽJU RUKU U SVOME ŽIVOTU!

 

Autorica: Marija Alić

Fotografija: John Price, Unsplash

PODIJELI ČLANAK