DETALJI NOVOSTI

30.01.2022.

Komunikacija s Bogom

‘‘Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se. Jer svaki, koji moli, prima; tko traži, nalazi; tko kuca, otvara mu se.’’ (Matej 7:7-8)

Molitva je otvorena komunikacija s Bogom. U Bibliji vidimo da je Isus nekada govorio učenicima, a danas govori nama. Važno je da imamo vjeru i budemo ustrajni u molitvi jer kroz komunikaciju primamo ono što Bog ima za nas. Komunikacijom dajemo ili primamo određene stvari i informacije. Komunicirati s Bogom možemo molitvom, slavljenjem, čitanjem Biblije… No, nije toliko važan način koliko je važno da naš duhovni čovjek ima stalnu i otvorenu komunikaciju s Bogom jer je ona važna za naš duhovni rast. Ako nema veze s Ocem, naš duhovni čovjek šuti. Veza s Ocem je ključ svega. Kroz molitvu ili razgovor s Bogom izražavamo emocije: ljutnju, radost, tugu, bol… Sve ono što potiskujemo u sebi, možemo predati Bogu. Ako želimo proboj u našem ili tuđem životu, ako želimo promjenu u našoj okolini, trebamo se spustiti na koljena. Biblija govori da je Isus na križ odnio sve što nas onečišćuje i učinio nas svetima kako bismo po Njemu imali izravan odnos s Ocem.

Vjerujem da zajednička molitva i slavljenje imaju još više snage jer smo zajedno u Duhu skupljeni pred Kristom. Rana crkva je izvrstan primjer za nas: ‘‘Bili su ustrajni u učenju apostolskog nauka, zajedničkom životu, lomljenju kruha i molitvi.“ (Djela apostolska 2:42)

Želim te ohrabriti da osnažiš svoju komunikaciju s Bogom, nadam se da će ova kratka poruka biti poticaj da gradiš odnos s Bogom!

 

Autor: Filip Jelić

Fotografija: Alexander Andrews, Unsplash

PODIJELI ČLANAK