DETALJI NOVOSTI

11.05.2016.

Danas je taj dan!

Sve dok idoliziramo drugu eru, bit ćemo slijepi za onu u kojoj živimo.

Vjerujem da je jedan od primarnih đavlovih ciljeva omalovažiti vrijeme u kojem živimo. Mi umanjujemo vrijednost sadašnjih trenutaka tako što imamo iskrivljenu perspektivu prošlosti i budućnosti. Kada vjerujemo da se prošlost ne može nadmašiti, i da su svi susreti s Bogom u kojima smo uživali bili vrhunac našeg života s Bogom, mi ćemo se “zaključati” u prošlim danima i provesti sadašnjost gledajući u “dobra stara vremena”.

Također, ako stavimo preveliki naglasak na budućnost, i cijelo vrijeme provodimo spekulirajući o posljednjim vremenima, ponovno ćemo početi obezvrjeđivati naš trenutak u povijesti. Sigurno je, ako živimo na takav način, mi ćemo biti loši upravitelji Božjih sadašnjih zadataka nad našim životima.

Sada je taj trenutak u kojem nam je dano upravljanje. Sav dokaz koji imamo i trebamo je prisutnost Duha Svetoga u nama. On se nije promijenio. I u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, Njegova djela imaju istu svrhu. Duh Sveti u tebi želi činiti iste one stvari koje je Isus činio u svome vremenu.

“Nato ga skupljeni pitahu govoreći: ‘Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme obnoviti kraljevstvo Izraelu?’ A on im reče: ‘Nije vaše znati vremena ili prigode što ih je Otac podredio svojoj vlasti. Nego ćete primiti silu kada Duh Sveti dođe na vas; i bit ćete mi svjedoci i u Jeruzalemu, i po svoj Judeji i Samariji, i sve do kraja zemlje.'” (Djela apostolska 1:6-8)

 

Autor: Petar Fabijanić

PODIJELI ČLANAK