DETALJI NOVOSTI

15.12.2017.

Ljubav za tebe

Bog te voli.

Bez obzira na sve što činiš – On te voli. Osjećao ti to ili ne – On te voli. Bliže ti je nego što misliš. Tvoj život ima smisla. Jedinstveno smo satkani za Njega. Još prije postanka svijeta On je razmišljao o tebi. Planirao tvoj život. Njegova ljubav prema tebi ispisana je u Njegovoj Riječi. Ta ljubav nije osjećaj od kojeg ćeš svaki dan letjeti, no spoznaja te ljubavi može te držati visoko iznad životnih situacija.

Znaš, jedini razlog zašto te je stvorio je taj što te je silno želio, jer je Bog ljubav. Svoju ljubav izrazio je tako što je oblikovao tijelo čovjeka od praha zemaljskog i u njega udahnuo svoj dah (Postanak 2:7). Taj tren čovjek je postao živa duša i darovan mu je život. Život koji nikada nije pripadao nama, već Njemu. Bog je bio zadovoljan kada nas je stvorio. Riječ kaže da je nakon svega stvaranja Bog počinuo, odmorio. Bio je zadovoljan svime što je mogao gledati.

Mogu kao majka razumjeti i osjetiti jedan mali dio njegovog zadovoljstva zbog trenutka kojeg mi je omogućio rađanjem moje djece. Trenutak dolaska djece na svijet, udisanje prvog daha, za mene je bio jedinstven, poseban. Kad sam primila prvi puta u naručje svoje ljubljeno, ispunila me je neopisiva radost, ljubav i mir. Gledajući te male ručice, nosić, prekrasnu glavicu, ljubav se očitovala i ostala duboko zapečačena.

Bog je bio zadovoljan i u ljubavi gledao na nas. Radovao se pomisli kako se družimo s njim, kako dobivamo potomke, rastemo, upoznajemo se međusobno.

Ni grijeh, koji je čovjek učinio, nije nas mogao odvojiti od Njegove ljubavi. On nalazi ponovo način da nas vrati k sebi. Bog nas je tako volio, da je poslao svog jedinorođenog sina da umre za sve nas, kako bi ponovo mogli biti s Njim (Ivan 3:16).

On uvijek ljubomorno čezne da ima zajedništvo s tobom, s Duhom kojeg je nastanio u tebi. Znam da ti možda nije jasno kako imati zajedništvo s Nebeskim Ocem. No, to je prirodno koliko je normalno disanje. Udahneš, izdahneš i opet ponovo. Odvoji se za Gospodina svaki dan. Uđi u odaje Kralja, uživaj u Njegovoj prisutnosti, slušaj Njegov glas i uči od Njega. Ne dopusti da te bilo što odvoji od Njega. Svaku tvoju pogrešku On zna. Dovoljno je samo iskreno zamoliti oproštenje i On je tu. To je snaga ljubavi koja te može držati visoko iznad svih tvojih životnih situacija. Trči u Njegov zagrljaj!

 

Autorica: Branka Menalo

PODIJELI ČLANAK