DETALJI NOVOSTI

20.03.2010.

Proročka riječ iz Osijeka

Zašto neprijatelj napada temelj tvog kršćanskog života? Zato što zna da je Evanđelje sila Božja za spasenje svakom tko u Njega povjeruje. To “drugo” evanđelje (poslanica Galaćanima, Efežanima 2:8,9) nije Evanđelje Isusa Krista i ono ne može spasiti, ono može samo zavesti, dati lažnu nadu koja razočarava, jer što dalje ideš u njega, sve se više osjećaš izgubljenijim, nesigurnijim, praznijim.

Pravo Evanđelje ima silu potpuno te promijeniti, ne popraviti malo, već potpuno obnoviti, učiniti te novim stvorenjem. Ono je Vijest (i to radosna) o Kraljevstvu Božjem. Kraljevstvu koje je iznad, prije i poslije svakog kraljevstva. Kraljevstvu koje donosi novu i bolju kvalitetu u svako područje tvoga života i života oko tebe.

Ono “lažno” dolazi iz drugog kraljevstva i nema drugu moć osim zavesti, obmanuti, dati djelotvornu zabludu. U njemu nema radosti, osmijeha, mira ni pravednosti jer dolazi od zavodnika, stare zmije, đavla. Ono je poput mjehura od sapunice i samom pojavom Kralja svih kraljeva bit će uništeno Njegovim sjajem.

«Pravo sam Kraljevstvo pripravio za vas – moje prijatelje. Zar ne znate da sam vas nazvao prijateljima? I zato idite i recite prijateljima, ali i neprijateljima: ‘Da, ja sam prijatelj svima koji vjeruju u mene.’ Nisam li vam rekao da budete poput male djece, a djeca uvijek vjeruju u bajke u kojima svaki put junak pobjeđuje i dobro nadvladava zlo.

Ali, ovo nije bajka, ovo je stvarnost. Da, dolazi Princ mira na bijelome konju, On, Pobjednik, i prate Ga nebeske vojske. Iz Njegovih usta izlazi dvosjekli mač kojim će pobiti sve neprijatelje, sve one koji nisu ljubili pravednost i pristali uz Istinu. Zato idite, moj narode, i recite im da ja dolazim i da je danas vrijeme odluke – prihvatiti moju ponudu ili odbiti. Moja ponuda važi za sve, ali mnogima je sakrivena, a ja vjerujem u vas, moje prijatelje, jer ste pošli za mnom u obnovu svijeta.

Da, ovaj svijet je mračan, izgubljen i bez nade, ali vi imate svijetlo, to svijetlo Radosne vijesti. I svijetlo uvijek nadvlada tamu i tama ga ne obuzme. Zato uzmite svoje svjetiljke, napunite ih uljem i krenite ususret Zaručniku. Putem recite svima: ‘Zaručnik uskoro dolazi, pripravite se!’ Da, mnogima lampe kao da se trnu, ali oni su u svome poslu, a ulja kao da ponestaje. Sjetite se udovice koja je nahranila Elizeja kako joj ulja nije nikada ponestalo. Da, ona je imala ljubav za moje sluge, dala je sve što je imala i bila je spremna i umrijeti, ali kažem vam: ja sam umro za sve da bi oni imali život!

Žalostan sam zbog toga što mnogi umiru, a ja sam platio sav njihov dug. Zato, prijatelji moji, ja se uzdam u vas. Idite i recite im da nisu dužni, slobodni su. Nisu krivi, oslobođeni su optužbe. Neka izađu iz zatvora i uživaju punu slobodu. Recite im da imam posla i za njih, ne samo da trebaju izaći, već mogu ući u Kraljevstvo što smo moj Otac i ja pripravili za njih. Zato uzmite i nosite Radosnu vijest o mome Kraljevstvu, jer mnogo je tužnih, a radost je na dohvat ruke. Dajte im ulje radosti umjesto duha žalosti. Primit će pjesmu zahvalnu umjesto duha očajna.

Nemojte se bojati, jer dao sam vam najboljeg pomoćnika, svoga svetog Duha. Dao sam vam “mač”- svoju Riječ, dao sam vam vjeru kojom pobjeđujete svijet, dao sam vam svoje IME kojim ćete izgoniti đavle, liječiti bolesne i otključavati sva vrata, jer pred mojim se imenom mora pokoriti svako ime svih bića. Dajem vam legije anđela, oni su od mene poslani da služe vama, baštinicima spasenja.

I na koncu, ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta. A svršetak je blizu, bliže nego li to neki misle. Ali ja nudim početak, i to novi početak svakome, početak predivne romanse između Zaručnice i Zaručnika. Zato moj Otac kaže da idete i pozovete mnoge na gozbu, da pozovete ljude da Mu se napuni kuća. Jer uskoro će se zatvoriti vrata, a ja sam vrata, a vi ste putokaz.»

 

Autor: Slavko Tutić

PODIJELI ČLANAK