Mladi

Tinejdžerski (od 13-19 godina) održava se svaku subotu od 18 sati u Kršćanskom centru Riječ Života u Zagrebu na adresi Laginjina 11 (Vlaška 88/1). Obuhvaća različite programe, radionice, konferencije, druženja, izlete i priliku da se tinejdžeri zajedno kroz zabavu i zajedništvo približe Gospodinu. Redovite obavijesti događanja mogu se pratiti na Facebook grupi Riječ Života tinejdžeri.

 

tajana2TAJANA RADIĆ – VODITELJICA TINEJDŽERSKOG

Kao tinejdžer pjeva u zboru Riječ života i u bendu za mlade Sozo. 2001. godine odlazi u SAD te u crkvama pod službom pastora Mike Stevensa i Grega Howsa aktivno sudjeluje u radu s mladima. Početkom 2002. godine počinje voditi Omladinski za tinejdžere i studente. Iste godine pokreće prvu konferenciju za mlade kršćane u RH pod nazivom „Gladni“, nakon koje slijedi još sedam konferencija. 2004. godine organizira dramske predstave „Marija Magdalena“ i „Tri praščića“ za učenike srednjih škola grada Zagreba s ciljem smanjenja konzumacije droga, povećanja svijesti o odgovornom spolnom ponašanju i promicanja kršćanskih vrijednosti. Zajedno s mladima nastupa diljem Hrvatske s predstavom „Ovca Staška“ tijekom podjele Božićnih poklona za najsiromašnije obitelji. 2006. godine ponovno odlazi u SAD te sudjeluje u aktivnostima crkve pod službom apostol Barbare Yoder te se 2007. godine posvećuje radu s tinejdžerima. Gotovo svaku subotu služi tinejdžerima kroz različite radionice kao što su molitva, glazba, prehrana, kamo poslije srednje škole, kako osnovati tvrtku itd. Od početka služenja, zbog ljubavi prema glazbi, mlade podučava slavljenju. Danas su mnogi od njih glazbenici i pjevači u kršćanskom zboru Riječ Života i u kršćanskom bendu Emet Flare. Osim rada s tinejdžerima i pjevanja zanima je gospodarska politika. Magistrirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti i MBA Agro-ekonomiju na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Vjeruje da Bog nemoguće stvari može učiniti mogućima, te da Hrvatska može postati duhovni i gospodarski ključ za Europu.

 

Petra_AlicPETRA ALIĆ – ASISTENTICA U RADU S TINEJDŽERIMA

Od malih nogu sudjeluje u raznim aktivnostima, dječjim predstavama i nastupima kojima je cilj proslaviti Isusa. Na omladinskim sastancima počinje sa službom slavljenja, te se sa 13 godina uključuje u tim za slavljenje u crkvi Riječ Života. Godinama, zajedno s prijateljima, pjeva u bendu Timotej Vox, gdje su nastale mnoge autorske pjesme. Vjeruje da su omladinski sastanci ključni za razvoj zajedništva, kako međusobno, tako i sa Bogom. Svim svojim srcem želi da mladi ljudi nauče razviti osobni odnos s Bogom u svakodnevnim odlukama i situacijama. Trenutno ima 21 godinu, i studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Ona i njen muž Jonatan u braku su dvije godine.

 

KRISTINA DEVIĆ – ASISTENTICA U RADU S TINEJDŽERIMA

Još kao dijete spoznala je Boga i njegovu ljubav. Kroz odrastanje odmaknula se od spoznaje te zakoračila u svijet grijeha. Bog ju je naposljetku odlučio vratiti na jedini pravi put- Njegov. Potaknuta pozitivnim promjenama odlučuje se na rad s mladima. Na srcu su joj tinejdžeri kojima, prije svega, želi biti prijatelj. Želi im pomoći da ne upadaju u zamke grijeha iz kojih se sama morala izvlačiti godinama. Uz rad s mladima, uključena je u web službu u crkvi (pisanje članaka i izvještaja), te studira Novinarstvo na Veleučilištu VERN. Vjeruje da mladi koji su predani Bogu zaista mogu biti svijetlo ovome svijetu i sol zemlji.

 


 

Omladinski za studente i druge punoljetne mlade do 25 godina (ili kraće: studentski omladinski) je jedna aktivnost unutar naše crkve namijenjena spomenutoj populaciji, kojoj je cilj pripraviti mlade za onu službu u crkvi i društvu koju im je Bog namijenio. Na (u pravilu) dvosatnim subotnjom večernjim sastancima, na kojima mladi zajedno mole i slave Gospodina, diskutira se o različitim aktualnim i za mlade važnim temama, koje se promatra u svjetlu Božje riječi – Biblije, uvažavajući sve bitne činjenice.

 

TomislavTOMISLAV VIDAKOVIĆ – VODITELJ OMLADINSKOG

Pomoćni pastor Tomislav Vidaković, magistar filozofije, religiologije i teologije, koji u okviru svojih kompetencija i poziva nastoji (uz Božju pomoć) podići novu generaciju Isusovih učenika u Hrvatskoj koji će biti uistinu “sol zemlje” i “svjetlo svijeta” na svakom području života i u svakom segmentu društva u kojem se nalaze. Ako ste mlada osoba od 18 do 25 godina i idete u crkvu “Riječ Života” u Zagrebu, dobro ste došli na naše sastanke za mlade subotom navečer u crkvenim prostorima!