DETALJI NOVOSTI

19.03.2020.

Moj stav

“Svi su dani depresivne osobe zli, a komu je srce sretno, na gozbi je bez prestanka.” (Izreke 15:15)

Kao kršćani pozvani smo paziti što je u našem srcu. Što smo pohranili u njega i što izlazi iz njega. Ako je u srcu gorčina, strah, laž…, ako imamo negativne stavove i razmišljanja, sve te stvari će ispuniti naš život i teći iz njega. Zbog toga neki ljudi stalno izražavaju gorčinu, strahove, ljutnju, neprijateljstvo. Zbog toga imaju negativne stavove, razmišljanja, tjeskobne brige… Ono čega je srce prepuno, usta govore. To nam Pismo kaže.

Kvaliteta onoga što je u tvom srcu odlučuje o kvaliteti tvog života. Ako je tvoje srce ispunjeno vjerom, ako imaš uvjerenje da je Bog s tobom i da će ti pomoći, Bog će ti pomoći.

Nemoj imati srce ispunjeno negativnim stavovima, strahovima, brigama, negativnim razmišljanjima. Imaj srce ispunjeno vjerom. Nitko ne pobjeđuje kroz žaljenje, prigovaranje, nevjeru, strahove. Bog nije pesimist, njegovo srce nije ispunjeno nevjerom ili negativizmom. Naše isto ne bi trebalo biti.

Imaj pozitivan stav, imaj vjeru, imaj u sebi Riječ Božju. Fokusiraj se na mogućnosti a ne nemogućnosti. Ne troši energiju svog života na negativne stvari.

“Skinite sa sebe, govorim o vašem prijašnjem načinu života, starog čovjeka, koga varave požude vode u propast, i budite Duhom obnovljeni u svome načinu razmišljanja. Obucite se u novog čovjeka, koji je stvoren od Boga u pravednosti i svetosti.” (Efežanima 4:22-24)

 

Autor: Damir Šićko Alić

PODIJELI ČLANAK