DETALJI NOVOSTI

22.03.2007.

Reiki je laž

Zovem se Jelica (24 god.). Odrastala sam i odgajana u rimokatoličkoj tradiciji. Od malih nogu išla sam na nedjeljne mise, krštena sam, primila prvu svetu pričest, krizmu i to je bio redoslijed onoga što je trebalo ”obaviti” prema tradicionalnom nauku.

Moje su molitve Bogu bile prazne i jednosmjerne. U takvom načinu života Bog je bio netko zaista dalek i nerazumljiv, no ipak sam u trenucima kada bih iskreno srcem zavapila prema Njemu osjetila Božje prisustvo i nekako znala da mi On želi pomoći. Željela sam stalnu Božju prisutnost u svom životu i Njegovu blizinu ali nisam znala kako to ostvariti. Kako je vrijeme prolazilo praznina u meni je sve više rasla i to me je odvelo u potragu za ”nečim”, a da i sama nisam znala što bi to ”nešto” trebalo biti. Bila mi je potrebna unutarnja snaga, trebala sam nešto stvarno iz čega crpiti snagu. Bila sam slaba i trebala sam pomoć u svome nutarnjem biću. Trebala sam nešto da me iznutra ispuni i podigne moj život.

Tako sam se okrenula alternativnoj medicini koja nudi duhovne doživljaje. Bavila sam se alternativnom duhovnom metodom reiki i prakticirala je dvije godine. Kroz to vrijeme završila sam prvi stupanj ovog duhovnog učenja. To mi je donijelo određeno zadovoljstvo i ispunjenje, no uvijek je postojao neki slijedeći stupanj duhovnog razvoja do kojeg je trebalo doći. Svaki puta kada bih savladala neki zadani stupanj za koji sam mislila da je posljednji, ustanovila bih da postoji još jedan kojeg je potrebno svladati. Uvijek još jedan stupanj, uvijek još dublja frustracija. Izgledalo je bez kraja dok nisam našla Isusa. Bolje da kažem, On je našao mene. Slava Ti Isuse!

Jednom prilikom susrela sam se sa ljudima koji su mi tako živo govorili o Isusu i o životu koji postoji u Njemu. Pitali su me zatim, želim li ja primiti Isusa u svoje srce i upoznati Ga osobno. Ovo je za mene bilo uvredljivo! Zašto bih ja trebala prihvatiti Isusa kad je On dio moje tradicije i netko o kome sam slušala od dana svoga djetinjstva?

Ipak, u sebi sam znala da ne poznajem Isusa; samo sam znala o Njemu. Prepoznala sam svoju potrebu da upoznam Onoga o kome sam slušala i nakon kratke molitve predanja Isusu veličanstveni Duh Sveti ispunio je svaki atom mojega bića. Po prvi puta u svom životu u potpunosti sam doživjela Boga. On je bio živ u meni! Istina je ušla u moj život. Dugo sam se odupirala kada su mi govorili da je reiki kriva duhovnost, no sada mi je to postalo u trenutku jasno. Kao da je moj um postao slobodan da vidi pravu stvarnost i jedinu pravu istinu za kojom sam tragala. Sada sam tu Istinu susrela u Isusu. U meni nije bilo ni trunka sumnje. Cijelo je moje biće bilo uronjeno u Istinu, sve je odjednom postalo jasno.

Cijeli moj život se promijenio. Sada poznajem svoga Stvoritelja i svrhu koju imam na ovom svijetu. Moj život sada ima smisao. U Isusu sam našla puninu koju sam cijelog života tražila, neopisivu radost i iznad svega ljubav. Sada sam potpuna, nema više stupnjeva koje moram proći da dotaknem ”nedostižno”. Punina je sada tu, u meni. Sada živim svaki dan sa Isusom. Bezuvjetna ljubav za kojom sam tragala sada je dio mene. Ja sam nova osoba i sa sigurnošću znam da sam Božje dijete. Nanovo sam rođena u Kristu, mome Spasitelju. Moj Nebeski Otac je živ i brine o meni. Za mene je dao svoga Sina.

Hvala ti Oče što si bio strpljiv i nikad nisi odustao od mene.

Hvala Ti što me voliš.

PODIJELI ČLANAK