DETALJI NOVOSTI

20.04.2008.

Isus je jači od heroina

Zovem se Selma i rodom sam iz Doboja. Još kao dijete sam htjela da kada porastem imam nekoga tko će me voljeti i koga ću ja voljeti cijelim svojim srcem. Ni moji roditelji nisu uspjeli dati mi toliko ljubavi koliko sam trebala, iako sam bila jedinica. Uvijek sam nastojala da se svidim ljudima i bila sam nezadovoljna sa sobom.

Sa napunjenih 14 godina počela sam bježati od kuće i doživjela sam tom prilikom dva silovanja. Tada se u mene uvukao strah i mržnja prema drugima, a posebno prema muškarcima. Bojala sam se vezati, a ako bih se vezala nastojala sam to sačuvati po svaku cijenu…samo da ne budem sama. Zato sam počela eksperimentirati sa drogama i kriminalom i dolaziti u sukob sa zakonom. Nakon pet godina takvog života našla sam se u heroinu. U njemu sam našla sigurnost i ispunjenje koje je bilo kratkotrajno. Čini mi se da sam uvijek osijećala i znala da me jedino Bog može ispuniti i osloboditi me od mene same, ali nisam znala kako da Mu se približim. Osjećala sam se odvojenom od Njega. Posebno sam toga postala svjesna kroz dugogodišnju vezu sa mojim tadašnjim dečkom, također narkomanom i kroz stvari koje su nam se tada dešavale: prekidi, svađe, tuče, prijevare, pobačaji, mnogobrojna skidanja sa droge. Heroin me doslovce “usisao”. Nisam mogla funkcionirati bez njega, a nisam mogla da ga se riješim, iako sam to zaista željela. Na kraju sam ostala bez snage i proseći novac po ulici i po prvi put sam molila Boga da mi pomogne. On je čuo moje molitve. Našla sam se u Reto centru u Beogradu gdje sam upoznala jednu drugačiju vstu ljudi, meni nepoznatih…ljude pune ljubavi,svjetlosti,mira i radosti. Ja sam poželjela to što oni imaju. Pričali su mi Isusu, Spasitelju koji me voli i koji me može osloboditi od droge i mojih lanaca i strahova. Tada sam znala da sam našla ono što sam tražila; našla sam nekoga tko me zaista voli, koga ja volim cijelim svoji srcem. Našla sam utočište, ispunjenje, sigurnost i konačno mir u Njemu. Našla sam Isusa kojeg volim i zahvaljivati ću Mu dovijeka za sve što je učinio za mene i moj život.

Samo si Ti Gospode svet i dostojan sve slave, hvale i časti. Hvala ti za sve što si učinio za mene, što činiš i što ćeš tek učiniti.

 

Autor: Selma Zečević

PODIJELI ČLANAK