DETALJI NOVOSTI

25.01.2020.

Kršćani pod utjecajem zlih duhova – 2. dio

U prošlom članku dotakli smo tvrdnju nekih ljudi kako neki kršćani naučavaju da ako si kršćanin, Đavo ne može utjecati na tebe i tvoj život – utjecati na vjernikovo mišljenje ili postupke. Iz svetog Pisma, pokazali smo da vjernici mogu upasti u đavlovu zamku i tako postati njegove sluge. Pismo nam kaže da ih Đavo žive drži u zarobljeništvu kako bi oni činili njegovu volju (2. Timoteju 2:26).

Vjernici trebaju znati da Đavao konstantno nastoji navesti vjernike da se oni priklone uz prijevarne duhove i đavolske nauke (1. Timoteju 4:1). On ih nastoji privući prijevarom i zavesti ih da vjeruju u krivi nauk.

Govoreći o udovicama, u 1. Timoteju 5, Pavao kaže da su neke od njih “skrenule za Sotonom” (15 redak). Navodeći neke od razloga on spominje: požudu, želju da se udaju, besposlicu, ogovaranje i petljanje u tuđe stvari. Ove i druge stvari mogu biti razlog zašto netko napusti ili zašto postane neposlušan Gospodinu. One su također pokazatelj da u životu osoba koje imaju neke od ovih stvari, djeluju zli duhovi i nastoje ih povući za sobom.

Ljubljeni, ako imate neke od ovih stvari (požudu, besposlicu, ogovaranje, petljanje u tuđe stvari) u svom životu, to su često ulazi (vrata) ili posljedica ulaska demona u vaš život. Riješite se tih stvari i tih zloduha. Odreknite se svakog zloduha povezanog s tim stvarima. Izbacite ih iz svojih života i neka se nikad više ne vrate.

Molim vas, nemojte skrenuti za Sotonom ili se priklanjati zlim duhovima. Slijedite Isusa.

 

Autor: Damir Šićko Alić

PODIJELI ČLANAK