DETALJI NOVOSTI

21.06.2011.

Moj je život Božje čudo

Zovem se Sanja Karabatić. Željela bih s vama podijeliti svjedočanstvo o mom iscjeljenju, koje je uistinu bilo čudesno.

Godine 1997., u mojoj trideset i drugoj godini života, diagnosticiran mi je OPSTRUKTIVNI HIDROCEFALUS, nepoznatog uzroka. To je bolesno stanje organizma u kojem mozak trpi zbog povećane količine likvora u komorama mozga. Nakupljanje likvora manifestira se znakovima akutnog ili kroničnog povećanja tlaka u lubanji. U lubanji se nalaze mozak, krv i likvor, pa se povećanjem likvora mora smanjiti veličina mozga i količina krvi. Zbog toga se moždane mase pomiču prema kanalu leđne moždine, a to uzrokuje pomak mozgovnih struktura i njihovo oštećenje i uklještenje. Povećanje tlaka u glavi uzrokuje mučnine, povraćanje, glavobolje i smetnje vida. Nakon nastanka pomaka mozgovnih struktura nastaju različiti poremećaji funkcija tijela.

Tijekom prvih devet mjeseci 1997. godine operirana sam četiri puta. Nakon svake operacije osjećala sam se sve lošije i lošije. Štoviše, nakon posljednje operacije zapala sam u veliki depresiju zbog koje sam uzimala velike količine analgetika i antidepresiva. S depresijom sam se borila gotovo četiri godine. Živjela sam kao biljčica, najveći dio vremena privezana za krevet.

Na jednom kršćanskom sastanku sam po prvi puta doživjela Božji dodir. Bog me tako silno dotaknuo da sam „preko noći“ bila iscjeljena i oslobođena. Nakon toga tablete mi više nisu bile potrebne, a život je postajao sve kvalitetniji. Osjećala sam se kao potpuno nova osoba. Šest godina živjela sam život „punim plućima“, potpuno zdrava i sretna.

No 2007. godine sam zbog pada imuniteta oboljela od smrtonosne bolesti BAKTERIJSKI MENINGITIS, kojeg je uzrokovala bakterija pseoudomonas. Dobila sam sepsu krvi, dva puna mjeseca provela u bolnici i izgubila oko 20 kg. No ni tada mojim mukama nije došao kraj. Nekoliko dana prije otpusta iz bolnice, iznenada je došlo do komplikacija; nastupio je peritonitis (infekcija trbušne maramice). Ponovo sam bila tri puta operirana i još neko vrijeme provela u bolnici.

Oporavak je bio težak i ponovo sam upala u depresiju. Taj puta mi je bilo gore nego prvi put. Vjernici moje zajednice počeli su se moliti za mene i uspostavljen je molitveni lanac kroz cijelu Hrvatsku. Četiri mjeseca nakon toga čudesno sam se oporavila i vratila na radno mjesto, iako mi je komisija produžila bolovanje na još dva mjeseca. Odlučila sam se vratiti na posao, jer sam bila uvjerena da je Bog ponovo učinio čudo u mom životu. Tom čudu je doprinjelo i medicinsko osoblje od kojih posebno izdvajam neurokirurga dr. Luku Stančića koji je izjavio da je moje izlječenje MEDICINSKO ČUDO.

Od tog sam dana svoj život u potpunosti predala Gospodinu Isusu Kristu i nema te sile koja me može odvojiti od Njega. Ne živim više ja, nego Krist u meni!

Priložene slike samo su potvrda mojih riječi.

2007. nakon svih operacija

sanja1

2009. potpuno zdrava

sanja2

U recima iznad sažeto su opisana samo neka od velikih i divnih čuda koja je Gospodin učinio u mom životu. Za ispričati čitavu povijest svog života, trebala bi mi cijela knjiga.

Danas ljudi jednostavno ne mogu svojim umom shvatiti da sam ja ista ona osoba koja je prije nepune četiri godine izgledala kao mrtvac ili hodajući kostur s obličjem nalik čovjeku. Sada stojim pred njima nasmiješenog lica, obnovljenog duha, duše i tijela.

Gospodin mi je u samo nekoliko mjeseci čak i kožu obnovio. Moj mozak je od silne količine vode u njegovim komorama ostao i dalje deformiran (izobličen i nepravilnih kontura), ali i kao takav, funkcionira iznadprosječno! Učinjen je i test inteligencije – moj IQ je 129 – visoko iznad prosjeka! Aktivno se bavim sportom i drugim poslovima koji iziskuju dodatni tjelesni napor, a pješačim i po nekoliko kilometara dnevno. Zaposlena sam u MUP-u gdje obavljam sve poslove koji su u djelokrugu mog radnog mjesta. Uz to, obavljam i funkciju povjerenika podružnice Sindikata, gdje jako puno komuniciram s kolegama i pomažem i im u njihovim ne samo radnim, nego čak i socijalnim i drugim potrebama.

Danas život bez živog Boga ne bih mogla ni zamisliti. Prisutan je u svakom trenutku mog života i osjećam se potpuno opušteno i sigurno, zato što znam da je jači On koji je u meni, nego đavao u svijetu.

 

Autor: Sanja Karabatić

PODIJELI ČLANAK