DETALJI NOVOSTI

08.02.2019.

Sotoniziranje – 3. dio

”Da nas ne nadmudri Sotona, doista, nismo u neznanju glede njegovih načina djelovanja!” (2. Korinćanima 2:11)

Početkom devedesetih godina Bog je počeo raditi nešto jako dobro u bivšoj Jugoslaviji. Centar toga bio je u Hrvatskoj, a pokretačka energija iza službi koje su se događale bila je povezana s knjigama Kenneth Hagin-a, videokazetama i knjigom Charles-a i Francis Hunter, te tiskanjem knjiga i osobnim dolaskom Derek Prince-a. Bilo je tu dolazaka i nekih drugih službenika i njihovih utjecaja – poput, primjerice, George Tadeu-a ili Mahesh Chavde. Možemo slobodno reći da se u devedesetima u Hrvatskoj počelo događati jedno duhovno buđenje i božansko djelovanje. Nažalost, to je zaustavljeno kada su se pobunili religiozni duhovi. Budući da se veliki dio tog buđenja događao kroz Pentekostnu crkvu i, djelomično, kroz Rimokatoličku crkvu, voditelji tih crkvenih organizacija su se snažno suprotstavili spomenutim događanjima. Pokojni Kardinal Kuharić iz svojih razloga, i voditelji Pentekostnih crkvi zbog nagovora ljudi iz Amerike, zabranili su daljnju prodaju knjiga i održavanje sastanaka takvog tipa po svojim crkvama. Kenneth Hagin i Derek Princ su proglašeni krivovjercima, te su protiv njih i drugih službenika u pentekostnim novinama pisani članci. Više puta ih se poimence optuživalo za krivovjerja, i to je ugasilo duhovno probuđenje koje se tada događalo.

Zašto podsjećam na sve to? Zbog toga što Đavao i danas radi na isti način. Đavao sotonizira, optužuje i kleveta one koji donose duhovno buđenje ili učenja koja donose duhovne promjene. Tako nastoji ubiti svako duhovno buđenje, svaki napredak Crkve Božje.

Pri tome najviše koristi religiozne vjernike koji nisu otvoreni za duhovni rast i mijenjanje. Takve ljude možemo usporediti s farizejima i saducejima koji su se suprotstavljali Isusu i voditeljima rane crkve. Njihovi današnji nasljednici sotoniziraju i govore klevete o ljudima koje Bog koristi da danas donesu duhovne proboje i puninu istine Evanđelja. Ljubljeni, ne nasjedajte na takve priče i takve ljude. Oni žele zaustaviti Božje djelo, vaš osobni duhovni rast, i blagoslove spasenja u našoj zemlji. Suprotstavite se ljudima koji sotoniziraju Božje stvari i ljude.

 

Autor: Damir Šićko Alić

PODIJELI ČLANAK