DETALJI NOVOSTI

04.03.2017.

Stvar je srca

U zadnjoj knjizi Starog Zavjeta, knjizi proroka Malahije, posljednji stihovi nam govore: “Gle, ja ću vam poslati proroka Iliju prije nego dođe dan Gospodnji, velik i strašan. I on će obratiti srce otaca k sinovima i srce sinova k njihovim očevima, da ne dođem i zemlju udarim prokletstvom (Malahija 4:5-6).

Bog, u svojoj milosti, ukazuje na grijeh današnjice. Grijeh koji donosi prokletstvo i u obitelji, i u zajednice, i na cijelu zemlju. To je grijeh odvajanja SRCA djece od roditelja i SRCA roditelja od djece. Bog uvijek ukazuje na korijen problema. A to nije vanjština, ono što se vidi izvana, već je to nutrina čovjekova, njegovo SRCE!

U današnje vrijeme u kojem svi ubrzano žive, u kojem nitko nema dovoljno vremena (ili mislimo da nemamo dovoljno vremena), vrijeme u kojem znanje izuzetno napreduje (o čemu Božja Riječ također govori), kao da su se ljudi izgubili u jurnjavi za svakakvim, puno puta nevažnim stvarima. Udaljili smo se jedni od drugih i od onoga što je zaista važno – a to je obitelj, zajedništvo, poštovanje i SRCA sjedinjena u ljubavi! Ako je tvoja obitelj u takvoj situaciji, ako su se vaša srca udaljila i odvojila, BOG IMA RJEŠENJE! On kaže da će vratiti SRCA otaca djeci i SRCA djece očevima (roditeljima)! Kakvo predivno obećanje! U vrijeme kada se srca sve više odvajaju, kada je između generacija sve veći jaz, Bog u svojoj velikoj ljubavi i milosti ima i nudi rješenje! I ako ti to izgleda nemoguće, Bogu je sve moguće! Također, SVE JE MOGUĆE ONOM KOJI VJERUJE! Ja vjerujem da Bog može i hoće obnoviti svaki odnos. Vjeruješ li ti?

Ako vjerujemo Božjoj Riječi, trebamo svoju vjeru potvrditi djelima. To znači da se trebamo okrenuti prema ispunjenju obećanja onako kako i koliko mi to možemo. Kada mi učinimo ono što možemo, Bog će učiniti ono što mi ne možemo! Jedan od načina na koji se ispružamo prema ovom obećanju Božjem iz knjige proroka Malahije jest mudrije korištenje vremena. Zašto ne bismo, umjesto hodanja po šoping centrima ili sati provedenih pred ekranima, češće organizirali obiteljska okupljanja? Sigurno ste čuli za staru izreku “Daleko od očiju, daleko od srca”. Da bi se naša srca približila, približimo se jedni drugima najprije očima, fizički. Zajednički objedi, izleti, vrijeme rezervirano samo za obitelj, sve su to načini da svoja srca približimo jedni drugima i međusobno si pokažemo brigu i ljubav.

Drugi način na koji se ispružamo prema obećanju jesu molitva i vjera.

Biblija nam kaže da su SVA obećanja Božja zapisana u Njegovoj Riječi istinita, i da je Bog u Kristu rekao “DA” – NA SVAKO SVOJE OBEĆANJE (2. Korinćanima 1:20)! “Svako obećanje” uključuje i ovo, zadnje u Starom Zavjetu, o kojem govorimo. Ono što Bog treba da bi ispunio svoju Riječ jest naša vjera!

Želim pozvati obitelji, roditelje i djecu da vjerujemo Bogu i da objavimo Njegovu Riječ u naše živote, obitelji i našu zemlju!

Ono što je Bog obećao, On je u stanju i ispuniti, izvršiti!

Objavljujmo ove stvari s vjerom, glasno i odlučno, kad god se sjetimo:

  • VJERUJEM DA JE BOG LJUBAV!
  • VJERUJEM DA JE POSLAO SVOG SINA ISUSA DA UMRE ZA
  • MOJE GRIJEHE I DA USKRSNE ZA MOJE OPRAVDANJE!
  • VJERUJEM DA ĆEMO SE SPASITI, JA I MOJ DOM!
  • OBJAVLJUJEM DA ĆEMO JA I MOJ DOM SLUŽITI GOSPODINU!
  • VJERUJEM DA JE BOG VJERAN SVOJOJ RIJEČI I DA ĆE ISPUNITI ONO ŠTO JE OBEĆAO
  • I MOLIM SADA, U ISUSOVO IME, BOŽE ISPUNI SVOJU RIJEČ! VRATI SRCA OTACA DJECI I SRCA DJECE OČEVIMA – U NAŠOJ OBITELJI I U NAŠOJ ZEMLJI!
  • NEKA BOŽJE POMAZANJE ISCIJELI SVE RANE!
  • NEKA U OBITELJIMA VLADAJU LJUBAV I JEDINSTVO!
  • NEKA BLAGOSLOV BOŽJI DOĐE NA CIJELU NAŠU ZEMLJU!

U ISUSOVO IME, AMEN!

 

Autorica: Marija Alić

PODIJELI ČLANAK