DETALJI NOVOSTI

21.10.2018.

Ti držiš ključeve

KAO VJERNIK U ISUSA KRISTA, TI DRŽIŠ KLJUČ POBJEDE U SVAKOJ SITUACIJI S KOJOM ĆEŠ SE SUSRESTI TIJEKOM OVOGA ŽIVOTA. ISUS JE TAKO REKAO!

“Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskog, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano i na nebesima, a što god razriješiš na zemlji, bit će razriješeno i na nebesima” (Matej 16;19).

Isus ovdje govori o korištenju autoriteta koji nam je dan zato što dijelimo Njegovu poziciju “s desne strane Ocu”. Dan nam je nebeski autoritet. Ti i ja smo podignuti u Kristu kako bismo sjedili na nebeskim pozicijama. Dan nam je isti autoritet koji Isus Krist ima kao Gospodar svega. Kada idemo naprijed u Njegovo ime – ime Isus, postajemo predstavnici samoga Gospodara.

Matej 28:18-19 kaže: “Dana mi je sva vlast (grčka riječ exousia koja znači autoritet), nebeska i zemaljska. Zato idite…” Kada vidite “zato”, stanite i razmislite zašto je to “zato” baš ovdje. Isus nas šalje kao Svoje predstavnike koji imaju puni autoritet da provode Njegovu volju i svezuju sile pakla nad Božjim narodom. Riječ “svezati” također znači i vezati nekoga užetom. Ta se riječ koristi i u Mateju 14:3 kada se govori o Ivanu Krstitelju: “Herod je, naime, uhvatio Ivana, svezao ga i bacio u tamnicu.”

Mi moramo naučiti koristiti svoj autoritet protiv đavla kada nas on muči bolestima, strahovima i kada napada naše misli. Moramo ga svezati u ISUSOVO IME i zabraniti mu da nastavlja raditi takve stvari. On MORA stati! Isus je uporno pokušavao naučiti svoje učenike kako da koriste autoritet koji im je dan. Ako čitamo izvještaje koje su Mu dali kada su se vratili, možemo vidjeti da su oni tu lekciju usvojili.

“Vratiše se veselo sedamdesetorica te rekoše: Gospodine, čak nam se i zli duhovi pokoravaju u TVOJE IME” (Luka 10:17).

Kada se bilo kakvo neprijateljsko djelovanje počne očitovati u tvom životu, moraš mu odmah narediti da prestane. Nemoj čekati kako bi pozvao nekoga drugoga da ti pomogne. Ti držiš KLJUČ! Iskoristi ime Isus kako bi prisilio neprijatelje na poraz i budi siguran će te poslušati. Ti možda misliš da nisi najbolji kršćanin te da ne znaš hoće li te đavao poslušati, ali ti si U KRISTU i ti imaš autoritet u imenu Isus. Kada stojiš na tom imenu, sotona će pobjeći u strahu zato što on onda ne vidi tebe, nego Krista.

“Prema tome, pokorite se Bogu! Oduprite se đavlu, pa će pobjeći od vas!” (Jakovljeva poslanica 4:7)

 

Izvor: JohnPolisblog

Autor: Dr. John Polis

PODIJELI ČLANAK